Espen elskar Judy

Publisert

Espen Bråten Kristoffersen vender tilbake på Det Norske Teatret med sin hyllest til Judy Garland, og denne gangen har han med seg Kåre Conradi og Linn Skåber på scenen. Da forestillingen Espen elskar Judy ble satt opp i Bikuben på Det Norske Teatret i 2012 ble det suksess og publikumsrekord. Publikum ville ha mer, og i februar får de ønsket sitt oppfylt. Judy Garland (1922 - 1969) er ikke bare et av verdenshistoriens mest legendariske ikoner, men også det ultimate homoikon og konsertforestillingen Espen elskar Judy bygger på Espen Bråten Kristoffersens egne erfaringer som blodfan av Judy Garland.

Zalo som mikrofon

Humor og alvor går hånd i hånd i denne varme hyllesten av homoikonet og publikum fåroppleve tolkninger av høydepunkter fra Judy Garlands legendariske konsert i Carnegie Hall i 1961.– Jeg gleder meg til konserten og er veldig glad for at publikum vil ha den igjen. Det kan aldri bli for mye Judy i verden, så dette blir bra, sier Bråten Kristoffersen til Blikk. Han oppdaget Garland allerede som liten gutt.– Jeg snoket i mine foreldres platesamling og i første klasse på barneskolen, da jeg var gammel nok til å være hjemme alene, spilte jeg Garland på full guffe mens jeg sto foran speilet med en Zalo-flaske som mikrofon, forteller han.

Conradi og Skåber

Fascinasjonen for Judy Garland førte altså den unge Espen Bråten Kristoffersen opp og inn i scenelyset. I tillegg til å hylle Garland har han stått på scenen i flere produksjoner. Han har spilt i Riksteatrets forestilling «Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen», i rollen som Klatremus. Han spilte også sommerrevy i Stavern sist sommer og fikk publikum til å åpne slusene i rollen som Siv Jensen. I mars blir han å finne på hovedscenen på det Norske Teatret hvor han spiller Pertsjik i musikalklassikeren Spelemann på taket. Men nå handler alt, og litt til, om Judy Garland.– Favorittlåtene er selvsagt «Somewhere over the rainbow», som er helt fantastisk, og «You're nearer», som er helt rå. Forestillingens orkester ledes av Christian Stahler, og Bråten Kristoffersen har også hentet inn ekstra mannskap på vokalfronten. Kåre Conradi og Linn Skåber skal dele scenelyset denne kvelden når Judy Garland skal hylles. Espen elskar Judy, fredag 14. februar, kl 22.30, Bikuben, Det Norske Teatret, Kristian IV's gt.8, Oslo.

Billetter og info:

detnorsketeatret.no