Et skeivt smil på Blå

Franske Kiddy Smile spiller på Blå i Oslo fredag 9. november.

Publisert

Den skandinaviske konsertserien French Express er tilbake i Oslo i høst og på plakaten står den skeive franske prinsen Kiddy Smile.

Kiddy Smile er invitert til Oslo og Blå som en del av konsertserien French Express, som arrangeres i samarbeid med Institut français i Sverige, Danmark og Norge, Monstera og Bureau Export.

Kiddy Smile omtales ofte som prinsen av voguing, mote og housemusikk og han tar pusten fra publikum med sine mange talenter. Han er en forkjemper for lhbtqi-bevegelsen og en unik artist med et flamboyant utseende som ikke skyr unna å vise frem sin feminine side på scenen. Ledsaget av en haug med dansere utstråler han noe helt spesielt og utfordrer kjønnsstereotyper når han tar tak i og rister håpløse normer og forfører publikum med sin myke, dype stemme og musikk inspirert av 90-talls housemusikk.

30 år gamle Kiddy Smile vokste opp i drabantbyen Grossay i Paris, et sted han returnerte til da han skulle spille inn musikkvideoen til låta «Let A Bitch Know» sommeren 2016.

I musikkvideoen har Kiddy Smile samlet en gjeng venner. Butch queens fra voguingmiljøet i Paris, club kids og en gjeng dragdronninger som herper en bil med baseball bats.

Det var en utfordring å spille inn musikkvideoen på Kiddy Smiles gamle hjemmebane.

«Vi endte opp i en rekke voldsomme diskusjoner og ordvekslinger,» mimrer Kiddy Smile i et intervju med The Fader.

Videoen ble spilt inn over to dager og Kiddy Smiles husker godt alle homofobe tilrop de ble møtt med.

«De ropte ting som ”Dra til helvete jævla sopere! Dette er ikke et homonabolag!” Jeg svarte at jeg også kommer fra denne drabantbyen. Ok, hvis de var hypp på å starte bråk … La oss starte,» sier Kiddy Smile til The Fader.

Kiddy Smile er vant til reksjoner. I juni i år ble han spurt om å være dj på event arrangert av president Emmanuel Macron. Kiddy Smile takket ja – og fansen var ikke udelt positive …

«Mange queers sendte meg meldinger og fortalte at de var skuffet over meg. Men det var hvite queers. Og de forsøkte å forklare meg hvordan jeg skulle finne en vei ut av undertrykkelse … Noen mente til og med at jeg ville hatt en suksessrik karriere hvis jeg samarbeidet med nazistene i 1943 …» sier Kiddy Smile i et intervju med The Guardian.

Det var moren hans som overbeviste ham til å ta jobben som dj for president Macron.

«Du må ta jobben,» sa moren ifølge Kiddy Smile.

«Ok, jeg er fra det skeive miljøet. Men jeg er også svart og jeg er sønn av immigranter. Så det er annerledes. Jeg kan ikke føle avsky [overfor Macron]. Jeg føler meg stolt. Stolt over foreldrene mine og deres reise,» forklarer Kiddy Smile.

Men han visste å bruke hendelsen til å rette oppmerksomheten på tema han mener er viktige. I stedet for å kle seg opp i sine vanlige fargerike klær, valgte han en sort t-skjorte med slagordet «Fils d’immigrés, noir et pédé», som kan oversettes til «Sønn av innvandrere, svart og soper.»

Kiddy Smile, fredag 9. november, kl 21, aldersgrense 20 år, Blå, Brenneriveien 9c, Oslo.

Info: French Express: Kiddy Smile (FR) / BLÅ

Powered by Labrador CMS