Girls Club debuterer

Nytt omreisende klubbkonsept for skeive jenter.

Publisert

– Skeive kvinner trenger et sted hvor de kan få være majoriteten, sier Maja Brun Hustad til Blikk nett.

Lørdag 28. oktober arrangeres Girls Club Oslo for første gang på Oslovelo. Privatpersonene Maja Brun Hustad og Julie Ilona Balas står bak initiativet, som ifølge Brun Hustad har oppstått i vakuumet etter at So stengte for godt i vår.

– Skeive kvinner mangler utesteder. Venner og bekjente har snakket mye om at vi ikke har noen tilbud som retter seg spesielt mot oss, og det ville vi gjøre noe med. Girls Club Oslo vil være et omreisende klubbkonsept hvor vi tilbyr forskjellige konsepter og musikk utover høsten og på nyåret, sier Maja Brun Hustad og legger til at det blir spennende å se hvor mange som møter opp. Kveldens hoved-dj er klar, men duoen jobber fortsatt med å få spikret en oppvarmingsartist.

– Vi har vært så heldige å få med oss dj Vibeke Bruff som står for den musikalske hovedunderholdningen, og vi jobber aktivt med flere kunstnere og artister som vil bli annonsert etter hvert, sier hun.

Duoen Brun Hustad og Balas har allerede datoen klar for neste Girls Club Oslo, som vil finne sted på utestedet Revolver 12. januar.

– Vi la ut det første arrangementet på Facebook for noen få dager siden, og har allerede fått 70 påmeldte og 200 interesserte. Jeg mener vi trenger steder som først og fremst er for skeive jenter, og at kvinner som liker kvinner faller mellom to stoler i Oslos uteliv. Ja, vi har fortsatt skeive utesteder som Elsker, men vi trenger steder som er spesifikt rettet mot oss, sier hun.

Det er ikke dermed sagt at gutta ikke er velkomne.

– Alle er velkomne. Vi stenger ikke ut noen, men det er et kvinne-kvinne-initiativ. Nå gleder vi oss til det første arrangementet, sier hun.

Girls Club Oslo, lørdag 28. oktober kl. 21, Oslovelo, Seilduksgata 23, Oslo. Gratis, aldersgrense 20 år.

Mer info: Girls Club Oslo på Facebook