Gnučči. Foto: Irika.
Gnučči. Foto: Irika.

Gnučči til Oslo Pride

Gnučči besøker Fredagen: Girls Club og DRAMAqueen på Rockefeller fredag 29. juni under Oslo Pride.

Publisert

Har du for lite glitter i hverdagen? Ikke fortvil, på Fredagen: Girls Club og DRAMAqueen fredag 29. juni under Oslo Pride er det egen glitterstand og du kan få biodynamisk glitter stort sett hvor du vil på kroppen.

I tillegg kan du raske med deg noen glowsticks om du vil skinne litt ekstra. Dette er hva som loves hvis du kommer på

Den tradisjonsrike Kvinnekvelden på Rockefeller får en oppussing i år når de to klubbkonseptene slår seg sammen og tar i bruk hele Rockefeller og John Dee, og fyller alle rom med festglade som identifiserer seg som kvinner og de kvinnevennlige vennene deres.

Både Girls Club og DRAMAquen er nye klubbnavn i hovedstaden. Girls Club, med Maja Brun Hustad og Julie Chiko i spissen, debuterte på Oslovelo i oktober i fjor, med stor suksess. Suksessen tok de videre til blant annet Revolver og Blå, hvor køene strakk seg rundt kvartalet og dansegulvet var overfylt.

Girls Club er Julie Chiku og Maja Brun Hustad. Foto: Anne Valeur
Girls Club er Julie Chiku og Maja Brun Hustad. Foto: Anne Valeur

DRAMAqueen kom ut av askene til Bente Jørgensens DRAMA! Nå har hun fått med seg en queen, Martine Hammervold-Austinat og sammen er de DRAMAqueen. Duoens første klubbkveld var på Elsker lørdag 19. mai og ifølge rapporter rant svetten fra vegger og dryppet fra taket.

DRAMAqueen er Martine Hammervold-Austinatt og Bente Jørgensen.
DRAMAqueen er Martine Hammervold-Austinatt og Bente Jørgensen.

Gnučči på Rockefeller

Årets storhusfest byr på konsert med den svenske rapperen Gnučči. Gnučči har ingen hemninger når det kommer til hip hop. Hun kaster pop, dancehall, elektronica, tropical, balkan og house inn i miksen – alltid med tung bass som en sentral bestanddel.

På toppen av de tunge rytmene spytter hun raskt og presist med en stemme som oser av forakt mot jantelov og konvensjoner.

I tillegg spiller DRAMAqueens egen dj-duo Bente Jørgensen og Martine Hammervold-Austinatt flere ganger i løpet av natta. Det samme gjør gjeste-djs Nora Mamdu fra Gymmen, som fyrer opp dansegulvet på hovedscenen og i Leiligheten). Dj Amber Valent setter også stemningen på hovedscenen i løpet av den lange svette natta.

Nora Mambu

Amber Valent
Amber Valent

Duoen Nora Mamdu har med sin uendelig store kjærlighet for musikk og lidenskap for rytmer, bass og klubb, laget fest med GYMMEN på utallige klubber siden sin spede, spontane og tilfeldige start i 2014. Den Oslo-, og nå New York-baserte dj-duoen har i snart fire år brutt kjønnsstereotypier og samlet folk av alle slag på utesteder i både Oslo, Trondheim, Tromsø og London. Denne kvelden holder Mamdu det nede på egenhånd, mens den andre halvdelen, Adipop, tar over New York. Mamdu har med og uten GYMMEN gjort klubbkvelder på blant annet Rockefeller, Pride, Skral og Øyanatt. Hun har også vært DJ og programleder på flere norske radiokanaler, og gjort gjestemiks for Radar Radio i London

Della
Della

Amber Valent

Den svensk/amerikanske artisten Amber Valent har blitt omtalt som en it-girl – mest fordi hun gjør alt mulig. I tillegg til å være artist/produsent og låtsskriver er hun en av Sveriges mest hardtarbeidende djs, under navnet Hardcore Cutie, og har spilt sammen med artister som Gnučči, Princess Nokia og Cherrie.

Dj Della

Della er soloprosjektet til Kristina Dunn, blant annet kjent fra duoen No Dial Tone. Della har gitt ut musikk på selskaper som Classic Music Company, Paper Recordings, Letftroom, Twirl, Apollo og ITH Defected, samt blitt omtalt og spilt på Pete Tong og Heidis BBC Radio 1 Show. Hun er fast dj på Jaeger hvor hun har klubbkvelden Drivhus – hvor selveste Honey Dijon spilte nylig. Della er aktuell med låta «Burning Hot» sammen med Homero Espinosa på labelet Moulton Music.

Hør en miks av Della her:

Dj Safira

Safira startet som dj for tre år siden og har gjort seg bemerket med sin unike energi og bredde i musikkstiler, fra dyp minimal techno til hard og leken techno. I Oslo er hun fast dj på Elefant og driver klubbkonseptet Schnabel sammen med Andre Bravo. I tillegg til å være en anerkjent dj her hjemme på berget, så spiller Safira ofte utenlands. Hun er fast dj for Cockheart og spiller ofte på The EGG i London. Spør du Safira om musikken hun spiller ute er svaret: «Jeg spiller bare det jeg ville likt å danse til hvis jeg selv var på dansegulvet.»

Hør en miks av Safira her:

Billetter til Fredagen: Girls Club og DRAMAqueen legges ut for salg fredag 25. mai, og tradisjonen tro blir de revet bort. Så kjenn din besøkelsestid.

DRAMAqueen på Rockefeller:

Live: GNUČČI (S)

DJ Amber Valent (S)

DRAMAqueen djs Bente og Martine

DJ Nora Mamdu (GYMMEN)

Koreografisk throwback til Spice Girls, Britney Spears og Backstreet Boys

Girls Club på John Dee:

Dj Della

Dj Safira

Leiligheten (innafor røyketerassen):

DJ Nora Mamdu (GYMMEN)

Live: Jezebel

Fredagen: Girls Club og DRAMAqueen, Rockefeller, 29. juni, kl. 22, kr. 274 inkl.avg. Aldersgrense 20 år. Mariboes gate, Oslo. Info: oslopride.no Billetter: ticketmaster.no