Hard Ton i videospill

I videospillet «Pride Run» møter du skeive helter og skurken Donald Trump.

Publisert

Kjente skeive karakterer og artister som Hard Ton og Panti Bliss blir å finne i videospillet «Pride Run» som lanseres i løpet av 2018.

Det er den italienske spillprodusenten IV Productions som står bak det splitter nye videospillet «Pride Run». Lanseringsdatoen er ikke lansert. Ei heller selve handlingen i spillet. Men ifølge teaser videoen som nylig ble lagt ut på YouTube er spillet skeivere enn skeivt.

I «Pride Run» møter man lesbiske aktivister, cosplay-dronninger og drag queens som liker å slåss. Et av spillets kjeltringer er ikke overraskende president Donald Trump.

Panti Bliss

Det er også kjente navn som dukker opp i spillet. Blant andre Panti Bliss. Panti Bliss, også kjent som aktivisten Rory O’Neill, har blitt hyllet for sin direkte og utfordrende aktivisme og ble tidlig frontfiguren i Ja-bevegelsen som sørget for at Irland sa et rungende JA til ekteskap for likekjønnede. Irland var det første landet i verden som lot innbyggerne selv bestemme gjennom en folkeavstemming. Panti Bliss er utvilsomt Irlands mest kjente drag queen, men etter en tale om homofobi i Abbey Theatre, Irlands nasjonalteater i 2014, ble hun en internettsensasjon og internasjonal stjerne.

Panti Bliss besøkte Norge

i november 2016 og opptrådte for et begeistret publikum på Ingensteds i Oslo.

Vindskeiv disco

Musikken i spillet «Pride Run» er signert den italienske duoen Hard Ton, blant annet kjent for låta «Queer Nation». Mange husker Hard Ton fra årets Oslo Pride hvor Hard Ton satte Skeiv Natt på Rockefeller på hodet med sin vindskeive disco.

Duoen Hard Ton har sine røtter i Italia og består av vokalist Massimo «Max» Bestasi og produsent Mauro Copeta. Etter en rekke utgivelser på forskjellige plateselskap slapp duoen omsider debutalbumet «Party Hard Ton» i midten av mai i år på Luv Shack Records. Albumet er et festskriv til queerkultur.

– «Party Hard Ton» er en oppsummering av hva vi som duo er: en del hard festing og store deler tyngde, både musikalsk og queerpolitisk, sa

Mauro Copeta til Blikk Nett

i forbindelse med Oslo Pride.

Nå kan du snart nyte musikken til Hard Ton i videospillet «Pride Run». For info og lanseringsdato, følg med her: Pride Run på Facebook