Helt agurk: Anne Øfsti

Publisert

Ifølge Anne Øfsti er folk flest skeive. I år går utenlandsturen til Lesbos, og kanskje begynner hun på et nytt bokmanus.

Navn:

Anne Øfsti

Alder:

51

Gjør:

Har nettopp debutert som romanforfatter med boken «Si at vi har hele dagen»

Hva skal du gjøre i sommer?

Jeg skal vanne og stelle i parsellhagen og bli kjempegod til å grille. Forhåpentligvis blir det mengder av jordbær og musserende sammen med folk som også elsker Oslo om sommeren – og kanskje begynner jeg på et nytt manus. Noen turer til fjellstedet blir det også, helt sikkert! Og faktisk 1 uke til Lesbos.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

At jeg sitter inne når det er sol… og at jeg har sagt ja til rafting på Sjoaelva (jeg anser aktiviteten som livsfarlig).

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

I år skal jeg ta noen drinker på Flamingo Beach Bar siden jeg skal til Lesbos. Ellers liker jeg godt å gå ut i parsellhagen med morgenkaffe/kveldsvin.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Er ikke folk flest skeive da?

Sommerdings du ikke kan leve uten?

Iphone

Favoritt app på mobilen i sommer?

Facebook-appen og YR. I sommer skal jeg lete opp flere apper, jo flere, jo bedre.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Johannesburg

Hit drar jeg gjerne igjen?

Øya Vis (Kroatia) og Bjørnsund leirskole ved Hustadvika.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Jeg ville sendt dem over Besseggen og kjørt dem ut på Atlanterhavsveien. Og så ville jeg roet det hele ned her på Østlandet med båtturer i Oslofjorden og muligens en rusletur i Frognerparken sånn i femtiden om morgenen. Hvis gjestene kommer på vinterstid ville jeg tatt dem med til Grefsenkollen og vist dem hvor hvit Oslo by kan være, sett fra høyden.

Hva vil du ikke vise frem?

Askim.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Min skeive Seoul Sister, Siri Lande, fordi hun allerede har planlagt flere av mine utenlandsferier. Hun har en besluttsomhet som utligner min permanente ambivalens og forkjærlighet for Norgesferier.

Hva leser du i sommer?

Mona Høvring, Halldor Laxnes og noen av årets debutanter. Og i sommer skal jeg også lese mine kjærlighetsbrev fra 80-tallet – for å se litt nærmere på 80-talls kjærligheten.

Favorittsommerlåt?

«Men går eg øve engene» av Vamp.