Helt agurk: Bård Ydén

Publisert

Bård forbereder filmfestival. Navn: Bård YdénAlder: 42Gjør: Leder for Skeive Filmer som i år arrangeres fra 14 - 19 september.

Hva skal du gjøre i sommer?

Sommeren tilbringer jeg stort sett innelåst på kontoret for å få klart festivalprogrammet og annet rundt Skeive Filmer.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Kanskje at jeg hver sommer får anstrøk av panikkangst over om det blir festival eller ikke, eller at jeg avreagerer på natten med vodka og rosa tv-serier? At jeg går lange turer i skogen for å rense hode og sjel? Nei, vent - det siste gjør jeg jo aldri. Nei, tror ikke jeg overrasker så mange. I hvert fall ikke med noe som egner seg på trykk.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Delicatessen nederst på Løkka ligger beleilig til på veien hjem, så det hender jeg stikker innom for å styrte litt vin og si hei til venner.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Film&Kino og byrådet? Kanskje de hadde sett verdien i Skeive Filmer og gitt oss mer støtte til drift. Skeiv film blir dessverre altfor ofte urettmessig forhåndsdømt som dårlig film, men hadde de besøkt festivalen, ville de blitt overrasket.

Sommerdings som du ikke kan leve uten?

Jeg kan fint leve uten dingser, men iPhonen er dessverre nødvendig.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Spotify og Instagram er vel mest brukt, sett bort fra mail.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Seychellene. Ikke fordi jeg ikke vil, men mest fordi sannsynligheten for en retur dit er forsvinnende liten. Yumbosenteret på Gran Canaria var derimot bare smertefullt.

Hit drar jeg gjerne igjen.

Rossfjord i Troms. Jeg tilbrakte hver sommer der da jeg var liten og stedet er fortsatt det samme, men jeg tror de har internett nå... Innbyggertall på rundt 80. Helt perfekt.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem?

Vigelandsmausoleet står alltid øverst på listen og er alltid like populært.

Hva vil du ikke vise frem?

Resten av byen? Akkurat nå er det umulig å se hvor fin Oslo egentlig er med alt kontruksjonsarbeid som aldri ser ut til å ta slutt.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Jeg er en kontrollfrik og liker ikke overraskelser, men Kjell Nordström har vel fortjent fått lov i år. Han fristet med dag med «Eyes of Laura Mars»-tema.

Hva leser du i sommer?

Det går nok mest i e-post og word-dokumenter.

Favorittsommerlåt?

Electric Guest «This Head I Hold».