Helt agurk: Hanne Grasmo

Publisert

Hanne Grasmo planlegger sitt eget bryllup i sommer. Innimellom tar hun seg tid til treningscamp, hytteliv og jobb.

Navn:

Hanne Grasmo

Alder:

48

Gjør:

Jobber i Bufdir for det nasjonale kunnskapssenteret for seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk - LHBT-senteret.

Hva skal du gjøre i sommer?

Sannsynligvis tenke på og planlegge bryllup mesteparten av tida, mens jeg er to uker på treningscamp, en uke på hytta i Telemark, langhelg på Steilene i Oslofjorden og jobbe innimellom - blant annet reise til BiCon i Leeds.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Står opp før kl. 09.00 på fridager for å dra på spinning... Eller kanskje folk er vant til det nå? Mange Blikk-lesere vil kanskje bli overrasket over at jeg har tilbrakt en uke i steinalderen? På "Koikoi" - et levende rollespill i villmarken, sammen med 80 nordiske deltakere i alderen 15-60. Jeg sov på sauseskinn, slåss med nevene, hadde elskovs-rit, spilte tromme og danset til de store overgangs-ritene, lagde brød på bål og stekte fisk innpakket i blader.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

På Nonna, Røde Mølle eller Elsker/So - fordi de få av vennene mine som går ut, de er der. Håper at jeg får til noen turer på taket på Stratos fordi det er skikkelig fett og gir full Oslo-sommerfølelse, kanskje en fest på Maksitaksi? Ellers liker jeg aller best private fester eller å sitte alene (i timesvis) på kaffebrenneriet på Grønland Brannstasjon.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Den første jeg tenker på er Solveig Horne, som jo er min øverste sjef. Men det er biseksualitet jeg ville tryllet på henne, fordi det er viktig at noen med makt forstår at bifile finnes og hvilke utfordringer det byr på.

Sommerdings du ikke kan leve uten?

MyggA roll-on - jeg hater myggstikk og blodsugerne elsker meg!

Favoritt app på mobilen i sommer?

Notes, Google docs, Awesome notes og Pinterest på ipaden... fordi jeg planlegger bryllupet mitt (13.9). Men ellers er sommertid spotify-tid, og jeg har også sjekka ut Tinder i sommer. Morer meg også med Instaweather og spillet GBOD om puslespillene mine blir for kjedelige. Til vanlig, og også på sommeren, er jeg en flittig bruker av appene til Elixia, Filmweb, Ruter og Google maps.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Oj, det var vanskelig, jeg liker meg jo overalt i verden! Jo, nå vet jeg det: Phuket i Thailand. For varmt, for tett med unge sexarbeidere, og aller verst altfor mange fulle og dumme skandinaviske menn som misbruker sin økonomiske overmakt på det groveste: "Nå betaler vi drinker til alle barjentene, for de må drikke det de får, og så vedder vi om hvem som spyr først!". Og så hadde de sex med dem som ikke hadde spydd enda.

Hit drar jeg gjerne igjen?

Jeg elsker øyer, gammel kultur og kjøligere vær: Derfor er Færøyene og Island blant mine absolutte favoritter. I varmere strøk står noen andre øyer høyt på lista:  Zansibar  og Yuchatan-halvøya.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Oslo: Emmanuel Vigelandsmuseet, Blitz, Grønland med Olympen, Rodeløkka, Ekebergskogen/parken, Operaen, Marka og Fjorden, Alnaelva og særlig den buddistiske parken bak kretsfengselet med YoniLingam-statuen. Oslo Pride. I resten av Norge blir det tinder og isbreer, og en avslutningstur med kano ned Otta-elva fra Lom. Etter at vi har spist hos Arne Brimi.

Hva vil du ikke vise frem?

Alle kjøpesentrene.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Esben Esther Pirelli Benestad fordi hen har mest spennende internasjonale kontakter og har sans for det storslagne, eller sexolog Stine Kühle-Hansen fordi hun ville lagt sjela si i det, og hun er også både sexpositiv, kreativ og organisert. De to sammen kanskje? Det ville blitt en klok, varm og spennende reise.

Hva leser du i sommer?

Noe virkelig hett og godt fra sommerkiosken: Anne Bishops fantasy-triologi «The Black Jewels» med litt alternativt kjønnsrollemønster. Treffer mange strenger.

Favorittsommerlåt?

Tja, ingen av sommerens nye. Jeg velger meg tre gamle hits, som vel ikke egentlig er sommerlåter heller, men som er sommer og party for meg: Valkyrien Allstars «Å gjev du batt meg», Lykke Li «Get some» og litt mer ballesparkende: Hedwig and the angry inch «Angry Inch» - fra min favorittmusikkfilm (takk Johan Cameron Mitchell). Jeg hører gjerne også på gammel norsk punk/rock om sommeren (Raga Rockers, Kjøtt, Ym-stammen, Dumdum).