Helt agurk: Lene Tønnessen

Publisert

Lene Tønnessen gleder seg til regnbuetorv og parade i Kristiansand.  

Navn:

Lene Tønnessen

Alder:

34

Gjør:

Leder i LLH Sør og leder for Skeive Sørlandsdager som arrangeres fra 22. til 25. august. Da feires det skeive mangfoldet i både Aust- og Vest-Agder med et fire dagers festivalprogram med debatter, konserter og parade gjennom Kristiansands gater.

– Hva skal du gjøre i sommer?

– Nå nyter kona og jeg litt ferie samtidig som jeg jobber med siste innspurt på forberedelsene til Skeive Sørlandsdager. Vi holder oss hjemme, for vi bor rett og slett i et sommerparadis.

– Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

– Jeg tror dessverre at jeg er ganske forutsigbar, men kanskje det at jeg ikke bader. Dette til tross for at jeg har sjøen nesten rett verandakanten. At jeg jobber med LLH Sør og Skeive Sørlandsdager hele sommeren gjennom tror jeg ikke kommer som en overraskelse på mange.

– Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

– På verandaen... Og hvis jeg skal ut på byen, blir det som regel på Skeiv Disco eller ut for å spise god mat i Kristiansand. Jeg går på Skeiv Disco fordi det er et veldig godt skeivt alternativ til de utestedene som finnes i her byen.

– Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

– Mange av de konservative kristne her i landsdelen hadde hatt godt av å gå noen mil i skeive sko, for å si det slik. Utover det synes jeg det er vanskelig å være mer konkret. Stort sett de jeg ønsker meg som skeive, er det. Med unntak av enkelte statsledere som Mugabe, Putin og andre. De har en del å lære om menneskeverd og homofili.

– Sommerdings som du ikke kan leve uten?

– Mobilen!

– Favoritt app på mobilen i sommer?

– Facebook og mail uten tvil. De brukes flittig.

– Hit drar jeg aldri tilbake? Hit drar jeg gjerne igjen.

– Jeg drar aldri tilbake til Swansea, en øde plass i Australia. Der møtte jeg en gresshoppesverm uten sidestykke som skremte meg sporenstreks tilbake til Sydney. Det er veldig mange steder jeg gjerne vil tilbake til, for eksempel Sydney. Men jeg var i Peru og Florida tidligere i år, og jeg må si at begge deler var fantastisk. Key West var en definitiv vinner, og jeg kan ikke forestille meg et liv uten retur dit.

– Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem?

– Den flotte skjærgården vi har på Sørlandet, og Skeive Sørlandsdager selvfølgelig.

– Hva vil du ikke vise frem?

– Tiggeransamlingene som finnes under broer og andre steder. Det er rett og slett flaut at slikt finnes i verdens rikeste og beste land å bo i.

– Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din?

– Det pleier å være kona mi, Therese, og hun gjør det veldig bra. Men om jeg skulle la noen andre gjøre det tenker jeg at det måtte bli Christine Koht. Tror det kunne blitt ganske hysterisk, men slett ikke avslappende.

– Hva leser du i sommer?

– Jeg har nettopp lest ferdig en historisk romanserie om Djengis Kahn, samt en om Julius Cæsar. Ja, jeg er litt nerd på lesinga, men trives godt med det. Nå leser jeg en kjedelig dansk krim i mangel på noe mer spennende.

– Hva er din favoritt sommerlåt?

– Som så mange andre har jeg veldig sansen for Daft Punk og låten «Get Lucky».