Helt agurk: Monica Wegling

Publisert

Monica har et høyst anstrengt forhold til Oslo Sporveier, eller hva det nå heter...

Navn:

Monica Wegling

Alder:

41 år

Gjør:

In between jobs, som det heter.

Hva skal du gjøre i sommer?

Bli brun, se Orange is the new Black, padle kajak, seile seilbåt, stelle med blåmerkene jeg har fått når jeg har vært i seilbåt, leke med puddelen, drikke cava på et skjær ute i Oslofjorden, lese noen bøker og ta noen utepils. Osv...

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Jeg har vært på løpetur. Jeg hater å løpe og gjør hva jeg kan for å latterliggjøre de som bedriver denslags. Men jeg fant ut at det var ganske gøyalt å løpe på ukurante stier i plaskende regnvær. For de som har pudler, kan jeg informere om at frisyren holder seg i regnvær hvis du børster og føner straks du kommer inn.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Trikkestallen og Grisen (på tross av navnet). Fordi det ligger beleilig til på Torshov, og utepils er en av sommerens absolutte høydepunkter. Jeg kan forresten informere om at det ikke er tillatt å røyke i vinduskarmen på Grisen, og at servitørene ikke er åpne for gode argumenter. Dette gjelder altså når uteserveringen er stengt og du har glemt at det kan være en god idé å gå hjem.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Paven. Av åpenbare årsaker.

Sommerdings du ikke kan leve uten?

Puddelen.

Favoritt app på mobilen i sommer?

På tross av at jeg har et høyst ambilvalent forhold til Oslo sporveier eller hva det heter, må jeg si at jeg bruker billettappen en hel del. Jeg har nemlig begynt å ta trikk, buss og båt innimellom, og det er en utmerket applikasjon for oss som verken kan, eller liker å planlegge.Ambivalensen går forresten på at billettprisen er så høy at man i praksis oppfordres til å kjøre bil. I tillegg til at det er rip-off å reise med dem, setter de heller ikke opp tilstrekkelig med kjøretøy. Da jeg var singel var det greit med stappfulle busser ettersom jeg var i manko på kroppskontakt, men nå er jeg ikke det lenger, og behovet er ikke så påtrengende. Samtidig er kollektivtransport et godt alternativ til å spasere lange strekninger på asfalt.

Hit drar jeg aldri tilbake?

Huk.

Hit drar jeg gjerne igjen?

London.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Vinteren.

Hva vil du ikke vise fram?

Ingenting jeg ikke vil vise. Mye jeg ikke er stolt av, men det er enda verre å late som det ikke finnes.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Siv Jensen? Hvis hun inngår som reisefølge, vel og merke. Hun skal visst være intelligent og morsom, og jeg innbiller meg at det ville blitt en gøy og spennende tur. (Antar hun unngår Spania ettersom hun i andre sammenhenger forsøker å unngå stigmatisering og merkelapper).

Hva leser du i sommer?

Har oppdaget Philip Roth. Ellers Puddelposten og fagartikler.

Favorittsommerlåt?

Se min kjole. Det er to versjoner som er verd å legge til på spillelisten; først og fremst Anne Dorte Michelsen sin, men kan også anbefale dansebandvarianten med DR big band og Simone H. West som får det til å rykke i dansefoten. Naboene mine setter tydeligvis ikke like stor pris på noen av dem, men begge versjoner kan spilles på andre tider enn midt på natten en ukedag.