Helt agurk: Suzanne Aabel

Publisert

Suzanne Aabel kan ikke leve uten isbiter og laserhårfjerningsmaskinen sin.

Navn: 

Suzanne Aabel

Alder: 

32

Gjør: 

Frilansjournalist/blogger/miljøarbeider

Hva skal du gjøre i sommer?

Har vært på ferie i Sverige, Danmark og på Sørlandet en tur. Er feriebudsjettet litt knapt er nabolandene våres helt geniale feriemål! I august venter Øyafestivalen, og en tur til Tel Aviv hvor jeg og en venninne skal være DJ's på en metalklubb! Gleder meg som et barn.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?

Det må være at jeg ikke er noe glad i solen. Til en viss grad jo, men steikende varme og svette midt i storbyen er kanskje noe av det kjipeste jeg veit. Jeg er heller ikke overbegeistrer for å kle meg i minimale klær og vise mye hud, så badetøy og olashortser er liksom ikke er alternativ når varmen står på som verst. Men finner jeg en skyggeplass med litt luftig bris og et badebasseng eller en sjø jeg kan kjøle meg ned i, er jeg veldig glad. Elsker å bade, men hater å gjøre det sammen ekstreme mengder med folk. Et av mitt livs mange paradokser og problemer.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?

Bakgården min! Der kan man sitte i sol og skygge, pluss at det er et basseng til barna der som også voksne kan kjøle ned føttene i. Utrolig deilig! Ellers har jeg havnet på Politikeren på Youngstorget ved flere anledninger på nattestid. De har billig cava, alltid sitteplasser, stor uteservering som er åpen hele natten, også spiller de som regel respektpektabel rock. I fellesferien er også Grünerløkka utrolig digg. Ellers er Morgenstierne Inkognito ved Litteraturhuset å anbefale når man skal ha Norges beste drinker!

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?

Meg selv. Men det er jo strengt tatt bare å sjenke i meg nok vodka, så er jeg tilbøylig til hva som helst. Det er mye homotryll i en god fyll, haha. Men en som virkelig hadde hatt godt av å homse seg litt, så er det Vladimir Putin. Egentlig så synes jeg at absolutt ALLE som aldri har kjent, eller følt, på homoen eller lesba i seg, burde bli tryllet litt homo på. Ikke noe er som litt same-sex sexual bonding. Eller bondage. Kommer an på preferansene. Det skulle vært en naturlig del av puberteten eller noe. At alle sveipet innom en full blown heftig forelskelse i en av samme kjønn. Tenk så mange problemer det hadde løst.

Sommerdings du ikke kan leve uten?

Isbiter og laserhårfjerningsmaskinen min.

Favoritt app på mobilen i sommer?

Vine! Jeg absolutt ELSKER å lage sjuke små filmer med den appen. Folk er så himla kreative og oppfinnsomme, og det er et eller annet med den appen som er så underholdene at jeg kan sitte og glo på den i timesvis.

Hit drar jeg aldri tilbake:

Koh Samui - Thailand i fellesferien. Det regnet 10 av 14 dager, og etter at jeg hadde vært der i 48 timer hadde jeg 60 (!!!) myggstikk som klødde mer enn skabb og lopper og byllepest tilsammen. Totalt jævla hælvete. Klimaet var så klamt at man følte man aldri fikk pustet helt inn uten å drukne litt, og det var ingenting annet å gjøre enn å sove INNE og spise. Fikk dog to bestevenninner for livet. Lisa og Candy. To smellvakre ladyboys som tok vare på to fortvila, bleke turister, som ikke visste hvor de skulle gjøre av seg i pissregnet. Det ble mye alkohol og god mat, og lite sol og søvn.

Hit drar jeg gjerne igjen:

USA! Og med det mener jeg hele USA. Jeg er litt av en Los Angeles-fantast, har vært der 6 ganger, men både Chicago og New York er helt fantastisk. Og ikke minst Las Vegas. USA- ferie er alltid målet mitt. Men USA-ferier er dyre, så de må planlegges og spares til med omhu. Til gjengjeld har jeg en forkjærlighet for å reise i Øst-Europa, så jeg tar gjerne turen tilbake til Krakow også. Fantastisk by med så mye historie og sjel.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?

Hadde jeg hatt ubegrensede midler, måtte gjestene ha fått se alt fra en liten hvitmalt idyllisk sørlandsbygd, til mektige Lofoten i nord. En skikkelig fuktig natt på byen i Oslo måtte de ha fått, og ikke minst en nøye utvalgt restaurantrunde for god mat og drikke. Oslo har overraskende mange fantastiske restauranter. Jeg skulle toppet det med å te de med på en ekte, norsk black metal-konsert. Uavhegig av gjestens alder og stil. Hahahaha. I hovedstaden hadde de også fått operaen, Tranen, Izakaya, Sognsvann, båttur til øyene, Astrup Fearnley, Kon-Tiki museet, Sukkerbiten, Mathallen og rosinen i pølsa: selveste Karl Johan med det lille gule slottet i enden. Pluss mye mer.

Hva vil du ikke vise fram?

Et opptak av meg selv der jeg er på "Fame Skole" i Sigdal sommeren 1994. Jeg har kledd meg ut som John Travolta og synger og danser "Grease Lightning" med intens innlevelse foran 200 stolte foreldre.

Hvilken homo/lesbe ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

Liberace! Trenger strengt tatt ingen videre forklaring.

Hva leser du i sommer?

Dagspressen og glossy magazines. Jeg har ikke hatt ro på meg til å lese en hel bok siden jeg leste halve Fifty Shades Of Grey i vinter. Minuspoeng hos de intellektuelle, jeg vet, men det er harde fakta.

Favorittsommerlåt?

Robin Thicke - Blurred Lines