– Hold kjeft Tromsø!

Big Daddy Karsten fikk Tromsø Arctic Pride og Bastard Bar til å rope «Hold Kjeft!»

Publisert

Torsdag 9. november inviterte Tromsø Arctic Pride til konsert med Big Daddy Karsten på Bastard Bar i Tromsø sentrum.

Big Daddy Karsten kom opp til Tromsø med dj Feminazi og sammen sørget de for hardtslående rytmer og rim under festivalen. Big Daddy Karsten kom ut av skapet i november i fjor og har siden satt sitt preg på en rekke pridefestivaler, som Oslo Pride og Skeive Sørlandsdager. Rapperen har snakketøyet i orden når han spytter ut rim mot Den Nordiske Motstandsbevegelsen og homofober, som i låta «Judaskysset» som handler om å bli sviktet av det du tror er en kompis.

I «Leksa Lært» langer han ut mot nazister med tekstlinjer som «Stomper en høyreekstremist med sko med homoflagget på.»

Låta som fikk Bastard Bar til å hoppe i takt og synge med var «Hold Kjeft».

Big Daddy Karsten. Foto: Reidar Engesbak.
Big Daddy Karsten. Foto: Reidar Engesbak.
Dj Feminazi. Foto: Reidar Engesbak.
Dj Feminazi. Foto: Reidar Engesbak.

«Har du problemer med hvem jeg puler? Hold kjeft da! Sur fordi du kun får smuler? Hold kjeft da!» rappet han og publikum var med på notene.

Skråmandag på Bastard Bar

Konserten på Bastard Bar var samme uka som baren annonserte sin nye faste skeive dag, Skråmandag. Gjengen på Bastard Bar fulgte oppfordringen fra en av de ansatte, som selv er skeiv, når de kom opp med det nye mandagskonseptet.

– Det finnes ingen skeive utesteder i Tromsø, men de skeive går hvor de vil, sier Lori Ledger Markussen hos Bastard Bar til Blikk Nett.

– Men det er også et behov for en møteplass hvor man vet at det finnes andre skeive, så derfor startet vi Skråmandag, sier Ledger Markussen.

At Skråmandag ble lansert samme uka som Tromsø Arctic Pride gikk av stabelen var naturlig. På åpningskvelden var det konsert med High Heeled Giants og musikk fra dj Sex Positiv.

Pål Markussen, Lori Ledger Markussen og Mads Ystmark driver Bastard Bard i Tromsø.
Pål Markussen, Lori Ledger Markussen og Mads Ystmark driver Bastard Bard i Tromsø.

Akkurat hva Skråmandag skal by på resten av året er et åpent spørsmål.

– Det vil være forskjellige djs hver uke og det er også mulig at vi vil booke band og artister med tiden, sier Mads Ystmark, bookingansvarlig hos Bastard Bar.

– Skeive band og artister må gjerne ta kontakt, sier han til Blikk Nett.

Mer info: Bastard Bar på Facebook

Tromsø Arctic Pride avsluttes lørdag 11. november med parade og stor fest, med blant andre dj Charlotte Bendiks bak spakene.

Mer info: Tromsø Arctic Pride