– Hold kjeft!

Klar melding fra Big Daddy Karsten til homofobene.

Publisert

Det var i november i fjor at rapperen Big Daddy Karsten «kom ut» av det berømte skapet – og fikk tittelen «Norges første åpne rapper.» Tiden etter førte til massiv oppmerksomhet – en spesiell opplevelse for en rapper som har levd mye av livet som en kjeltring.

Med tiden har han også blitt et kjent navn som ofte står på scenen under skeive arrangementer. Sist han sto på en «skeiv scene» var på den årlige hagefesten til Canadas ambassadør til Norge, Artur Wilczynski.

Da fikk publikum en smakebit på Big Daddy Karstens siste singel, som slippes i dag, fredag 30. juni. Låta «Hold Kjeft» er et oppgjør med fordommer, stereotyper og idioti. Musikkvideoen, som har eksklusiv premiere i dag på Blikk Nett, ble spilt inn på cruisingområdet ved Svartkulp og i klubblokalene til fetisjklubben SLM Oslo.

Blikk Nett fikk en prat med den travle rapperen Big Daddy Karsten i forbindelse med lanseringen av «Hold Kjeft.»

Da Big Daddy Karsten gikk på scenen i hagen til Canadas ambassadør brakte han bokstavelig talt noe nytt til festen og de andre ambassadene som var representert, samt publikum, stusset nok et øyeblikk på hva det var som traff dem midt i fleisen.

– Jeg føler det er det samme som skjer på alle skeive arrangementer jeg opptrer på, sier en lattermild Big Daddy Karsten til Blikk Nett.

Selv om han kanskje føler seg som en fremmed fugl på skeive scener, så trives han også – og legger ikke skjul på at han har lært mye det siste året.

– Jeg forstår mer om hvorfor det er viktig med pride og skeive arrangementer. For hver nye ting jeg opplever, for hver nye artikkel jeg leser og hver nye ting jeg ser, så opplever jeg en sterkere tilknytning til kampen, sier han og legger til at det er drivkraften for at han selv nå vil bidra med det han kan.

– Jeg kan bidra med musikken og tekstene mine. Men det betyr ikke nødvendigvis at hver eneste låt jeg slipper framover vil ha et homotema. Jeg kommer til å fortsette med min greie – men homokamprop vil det også være plass til.

Og den nye låta «Hold Kjeft» er i aller høyeste grad et kamprop.

– Jeg har alltid laget låter om saker som opptar meg og med tema som påvirker meg, så det er ikke noe nytt. Da jeg kom ut tenkte jeg «nei, jeg skal ikke være en av dem som hyler og klager,» men så har jeg jo blitt påvirket av ting som skjer rundt meg, sier han og viser til blant annet den planlagte demonstrasjonen «Knus homolobbyen» som etter planen skulle gå i Fredrikstad i slutten av juli.

– I en låt jeg jobber med rapper jeg blant annet «Jeg skulle egentlig ikke lage homorap, men jeg kanke la være. Til sjuende og sist handler det om ære.» Den tekstlinja er ganske beskrivende for hva jeg føler.

«Hold Kjeft» er hardtslående og Big Daddy Karsten langer ut mot trangsynte folk med stereotype ideer om hva det er å være skeiv.

– «Hold Kjeft» er et spark til sånne folk. Men det er ikke kun et spark mot homofobe folk. Den er også en låt som snakker til folk som har vært gjennom samme prosess som jeg har vært gjennom det siste året. Hvis andre har problemer med hvem du elsker – så la det være deres problem. Ikke ta det til deg.

Big Daddy Karsten står på scenen på det store paradeshowet i Pride Park lørdag 1. juli.

Hør: «Hold Kjeft» på Spotify

Se musikkvideoen «Hold Kjeft»