Homojul slår alle rekorder

Oslo fagottkors julekonserter i Folketeateret, desember 2017. Foto: Jörg Wiesner.

Publisert

Oslo fagottkor er tilbake med «God jul og fagott nyttår» på Folketeateret – større og mer glitrende enn noensinne. I år svarer fagottene på de virkelig store spørsmålene om jula.

Hvem fant på den briljante ideen om å slenge glitter på en busk og ta den inn i stua? Spiste Jesus risgrøt? Og hvor bor egentlig jordmor Matja? Det fikk publikum svar på onsdag 6. desember da det var klart for premiere på «God jul og fagott nyttår» på Folketeateret.

Oslo fagottkors julekonserter i Folketeateret, desember 2017. Foto: Jörg Wiesner.
Oslo fagottkors julekonserter i Folketeateret, desember 2017. Foto: Jörg Wiesner.

Som vanlig foregår jakten etter svar på Oslo fagottkor sitt innfløkte og ellevilt musikalske vis. De klassiske julesangene går hånd i hånd med både Riverdance og hip hop – alt i korets spesialskrevne musikalske arrangementer. Publikum fikk også oppleve korets egen julesingel «La oss skinne i fred», som ble lansert fredag 1. desember, og julespillet Les Nisserables, som jo passer godt på Folketeateret i disse dager.

Billettsalget har aldri vært større, og God jul og fagott nyttår er blitt en av Oslos aller største julekonserter. Nesten 14 000 kommer til å feire homojul i Folketeateret i desember. Pågangen har vært så stor at også generalprøven 5. desember kl. 20.30 ble lagt ut for salg.

– Det er helt rått å få oppleve den stemningen som et fullsatt Folketeater gir, sier pressefagott og tenor, Thomas Nordvik Strandberg.

– Vi må være verdens heldigste kor som får lov til å holde på med dette her!

Med seg på scenen har fagottkoret et fullt orkester med 12 profesjonelle musikere, hundrevis av kostymer, et hav av rekvisitter og noe av det ypperste Norge har å by på av lys- og lyddesign.

– Folketeateret skal glitre som innsiden av et juletre, lover Strandberg.

Det er fortsatt mulig å sikre seg billetter. Info: folketeateret.no