Høtt, sa du?

Nasjonalbiblioteket og Språkrådet blåser liv i det talemålske konkurranseinstinktet sammen med Linda Eide.

Publisert

Nasjonalbiblioteket og Språkrådet blåser liv i det talemålske konkurranseinstinktet sammen med Linda Eide.

«Linda Eide, Åse Wetås, Arne Torp & fleire» heter forestillingen som kommer til Nasjonalbiblioteket i Oslo torsdag 31. mai. Mellom fjell og fjorder har de norske dialektene funnet sin form helt siden før norrøn tid. Hvordan vi snakker, sier noe om hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

Som kjent har vi et lidenskapelig forhold til dialektene våre her i Norge. Fredager på 1980-tallet satt vi klistra til tv-skjermen for å gjette oss fram til rett dialekt i NRK-programmet «Har det på tunga …».

Nå blåser Nasjonalbiblioteket og Språkrådet liv i det talemålske konkurranseinstinktet. Linda Eide er programleder og Åse Wetås er dommer. De fleste kjenner Eide etter suksessen med tv-programmene Språkshow og Norsk attraksjon på NRK, og utallige intervjuer med henne som ofte handler om «hvordan det er å være åpen lesbisk». På hvert sitt lag skal dialektekspertene Arne Torp, Tor Erik Jenstad og flere konkurrere med hverandre og publikum i kunnskapen om palatalisering, apokope og kløvd infinitiv.

Gratis forhåndsbilletter sikrer plass (unummerert) i salen for arrangement ved oppmøte senest 10 minutter før arrangementsstart.

Høtt, sa du? Nasjonalbiblioteket, 31. mai kl. 19–20, Henrik Ibsens gate 110, Solli Plass, Oslo.

Mer info og fullt program: nb.no