Høysesong for kor

Publisert

Homofonien, Fagottkoret og Sapfonia inviterer til julekonserter. Den Norske Homofonien er tilbake på Aksept, og koret byr på en miks av julesanger og andre sanger som passer til årstiden. – Det har blitt en tradisjon at Homofonien holder konsert på en av Aksepts åpne kulturkvelder. Vi har et godt og bandet repertoar med både julelåter og andre høytidslåter. Alt fra «Ubi caritas» til en norsktekstet, skeiv variant av «It's Beginning to Look a Lot Like Christmas». I tillegg framfører vi en vakker firestemt versjon av «Deilig er jorden», sier styreleder Roy Chr. Braathen til Blikk Nett. Koret er stolte av å kunne presentere sin nye dirigent, Ingrid Støylen Runde, som i år dirigerer sin aller første Aksept-konsert. Homofonien har vokst og blitt flere på alle stemmegrupper siden de sist sang på Aksepts hagekonsert i 2008. Julekonserten er åpen for alle. Den norske Homofonien av 1990 inviterer også til julekonsert på Brighton Lounge hvor de lover mer julestemning og julekos i form av en time med kjente og kjære julesanger.

10-års jubilanten

Sapfonia, Norges eneste lesbekor, jubilerer i år. Ved juletider for 10 år siden oppstod ideen til koret. Da sang en venninnegjeng «Det lyser i stille grender», og sommeren etter ble Sapfonia til. – Vi avslutter julekonserten med allsang og «Det lyser i stille grender». Denne sangen betyr mye for oss i koret og er blitt et symbol for oss. Vår julekonsert inneholder et stort spenn fra den gamle og tradisjonelle tyske julesangen «Maria var ei møy så ren» til «Carol of the bells» og «White Christmas». Vi har også vår egen variant av «Santa Baby» hvor et av korets medlemmer har skrevet en norsk og lesbisk tilpasset tekst. Til jubileumskonserten vår fikk vi laget noen egne korarrangementer og tekster, så vi skal også fremføre noen av dem, sier leder i Sapfonia, Kristin Fosheim, til Blikk Nett. I tillegg til julesanger med skeiv vri byr Sapfonia på åresalg med premier, salg av kaker og kaffe, og de stiller i år som i fjor med pauseshow hvor Linda Eide og Ingebjørg Jensen framfører sine sørgelige juleskillingsviser. Dirigent Inger Uberg er med, og i år har Sapfonia også fått med seg Regnbuebarna til å skape julestemning.

Fagott jul

Tradisjonen tro blir det julekonserter med 35 homofile menn som er glade i å synge i Lilleborg kirke i desember. Klassikeren «Deilig er jorden» står på repertoaret, og flere tradisjonelle julesanger framføres med ny vri ved hjelp av dirigent og musikalsk leder Therese Kinzler Eriksen og koreograf Tomas Adrian Glans. – I år blir det spektakulær ny åpning og voldelig juling. Vi skal igjen tre inn i Askepotts verden, og vi skal spille på bjeller, forteller korleder Steinar Svendsen og korgutt Thomas Strandberg i Oslo Fagottkor. Svendsen lover «Jorden rundt vår enebærbusk» og sportsdansere i sitt mest ekstreme uttrykk. Helt sikkert er det at julehjertene også denne gangen forsvinner i løpet av konserten, og like sikkert er det at fagottene finner dem igjen, og at de synger «Julen är här» i kjent fagottstil. God jul & fagott nyttår i Lilleborg kirke, Oslo. Forestillinger i desember: Onsdag 5. kl 18.30 og 21, torsdag 6. kl 18.30 og 21, fredag 7. kl 18.30 og 21 og lørdag 8. kl 17 og 19.30 Julekonsert med Homofonien tirsdag 4. desember, kl. 18.00 på Aksept, og julekonsert på Brighton tirsdag 18. desember, kl. 20.00 Julekonsert med Sapfonia. Søndag 9. desember kl. 17.00 på Gimle i Kong Oscars gate 18, Bergen.