Jaktstart med felebytte

Publisert

Den norske attraksjonen Linda Eide og musikeren Sigrid Moldestad skal fabulere om kappestrid på ski, ledsaget av ord, toner og audiovisuelle framstillinger. – Dette er en forestilling for alle, også homser og lesber, lokker Eide. Fredag 4. mars kommer Eide og Moldestad til Oslo. De skal holde konsert med ablegøyer på Riksscenen, Schous kulturbryggeri. Forestillinga er en nyfrisert VM-versjon av suksessen fra Landskappleiken 2010 på Voss, der Eide og Moldestad fylte Voss idrettshall til randen. Linda Eide er faktaformidler og har humor som sitt hovedinstrument. Mest kjent er hun for sine reiser i norsk galskap som guide i tv-serien «Norsk attraksjon» på NRK 1. Sigrid Moldestad er musiker. Hun ble kåra til årets folkemusiker i 2010. Moldestad sto bak den kritikerroste forestellinga «Taus», der plateversjonen fikk Spelemannprisen.

Kånehalling

Forestillingen levner ingen tvil om at VM på ski foregår i Kollen. Denne anledningen til å spre galskap, latter og glede lar ikke damene gå fra seg. Folkemusikken blir sikkert ikke det samme etter dette.

– Hvorfor passer denne forestillingen for alle?

– Jo, alle har i bunn og grunn et forhold til ski og folkemusikk, selv om de bor i by. Og dette er en kanon homseforestilling med trikot, vintage og retro.

– Hva har du til lesbene?

– De får hele sportspakken. Det blir bunad og kånerull, sier Eide og forklarer at kånerull er en dans der to damer, tett omslynget, sviver rundt etter musikken. Hvordan vil det ydmyke Vestlandet framstå når det blir sett fra vinnerbygda Voss? Og hva har spelemannen Leif Rygg til felles med olympieren Kristen Skjeldal? Hvor mye folkemusikk er det i dobbeldansen til Odd-Bjørn Hjelmeset? Og hvordan høres det ut når OL-medaljen til Kari Traa klinger med i Bjølleslåtten? Det får du svar på om du tar turen til Schous kulturbryggeri 4. mars. «Jaktstart med felebytte». Fredag 4. mars. Dørene åpner kl 19.00, konsertstart kl 20.00. Riksscenen, Schous kulturbryggeri, Trondheimsvn 2, Oslo.