Janelle Monáe med vulva hyllest

Se den nye musikkvideoen «Pynk».

Publisert

Fem år har gått siden den populære Janelle Monáe slapp det kritikerroste albumet «Electric Lady», og fansen har ventet og ventet siden. Ventetiden er over. Nylig slapp Janelle Monáe ikke bare én, men tre nye singler.

I «Django Jane» rapper hun om kvinners styrke og i musikkvideoen er hun trygt plassert på en trone omgitt av en armé av kvinner. Men låta det er verdt å merke seg er «Make Me Feel», som av fansen allerede er utropt til en kampsang for bifile.

«Make Me Feel» er en låt som låner rytmer fra Prince og musikkvideoen er en androgyn fest med en rekke scener som hyller bifil kjærlighet.

Bifil festlåt

Janelle Monáe har alltid lekt med kjønn og hun har løftet den androgyne fanen siden starten på karrieren. I musikkvideoen til «Make Me Fell» hopper hun mellom kjønnsidentiteter og i én scene løper hun mellom forskjellige «elskere» av alle kjønn.

I låtas tekst hevder hun å være en «emotional sexual bender» og fansen var raskt ute på Twitter og hyllet stjernen for låta.

Monáe har alltid nektet å definere sin egen seksuelle orientering, men i et nylig intervju med den britiske avisa Guardian beskrev hun seg selv som «seksuelt frigjort» og hun snakket om budskapet i låta «Make Me Feel».

«Det er en festlåt. Jeg håper det kommer fram i låta. Jeg vil at folk skal føle seg fri, uavhengig av hvor de er i livet, og at de føler seg feiret,» sier Monáe til Guardian og legger til at låta også er et feministisk festskrift.

«Det er en personlig og viktig greie for meg at folk vet at ingen eier eller kontrollerer meg – og at ingen får lov å bruke meg til å tråkke på andre kvinner.»

Men hun stoppet ikke med de to singlene. Nylig kom låta «Pynk», som hun har gjort sammen med Blikk-favoritt Grimes.

«Pynk» er et feministisk queer-kjærlighetsbrev til våren, til å være femme og et festskrift til kvinners kropp og vulva – uten å måtte forholde seg til cis-menns stirrende blikk.

Se alle videoene her på Blikk nett.

Singlene «Django Jane», «Make Me Feel» og «Pynk» er i salg nå. Det nye albumet «Dirty Computer» slippes 27. april.