k.d. lang-konkurranse

Publisert

Delta i konkurransen og vær med i trekningen av to limited edition «Recollection»-samlebokser. k.d. langs lange karriere feires med den retrospektive gaveboksen «Recollection», som ble sluppet 1. februar. I tillegg til en cd med 22 av hennes mest populære låter, inkludert et helt ny tolkning av Leonard Cohens klassiker «Hallelujah», som har vært en favoritt på k.d. langs konserter opp gjennom årene, utfylles «Recollection» med en konsert-cd og en dvd med videoer av hennes største hits. Blikk, i samarbeid med Warner Music, gir deg sjansen til å vinne et eksemplar av samleboksen, som kun finnes i et begrenset opplag. Alt du trenger å gjøre er å svare på spørsmålet: k.d. lang sto i 1993 for musikken til en film av Gus van Sant, og ga samme år musikken ut på plate. Hva heter filmen?

Svaret mailer du til:

[email protected]

Husk å føre på navnet ditt og adressen. Svarfrist: 6. april.

Fakta om k.d. lang

Navn: k.d. lang (Kathryn Dawn Lang)Født: 2. november, 1961, Edmonton, Alberta, CanadaSivil status: Samboer med kjæresten JamieBor: Los Angeles, USAAkkurat nå: Ute med sin nye samleplate «Recollection» på Nonesuch/Warner

Hallelujah i Vancouver:

• Åpningen av OL i Vancouver 2010 samlet nærmere 60 000 tilskuere på og rundt arenaen.• I tillegg ble åpningsseremonien sendt direkte inn i stuene til nærmere tre milliarder tv-seere verden over fredag 12. februar.• Høydepunktet for mange var k.d. langs «Hallelujah», en sterk opptreden som også førte til at nettsteder som Twitter, Facebook og YouTube var i fyr og flamme.• «Hallelujah» er skrevet av Leonard Cohen og opprinnelig utgitt på studioalbumet «Various Positions» (1984). I senere år er den framført av et (for) stort antall og bredt spekter av artister, som Bono, Chris Botti, Jeff Buckley, John Cale, Willie Nelson, Rufus Wainwright, og av norske artister som Susanna & the Magical Orchestra, Jan Vardøen, , Ole Paus og kvartetten Kurt Nilsen, Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm.

Diskografi:

Studioalbum:

Watershed (2008)Hymns of the 49th Parallel (2004)A Wonderful World m/Tony Bennett (2002)Invincible Summer (2000) Drag (1997)All You Can Eat (1995)Even Cowgirls Get the Blues (1993)Ingénue (1992)Absolute Torch and Twang (1989)Shadowland (1988)Angel with a Lariat (1987)A Truly Western Experience (1984)

Konsert- og samleplater:

Beautifully Combined (2010)Recollection (2010)Reintarnation (2006)Live by Request (2001)

Les Blikks eksklusive intervju med k.d. lang:

Halleluja, for et ikon