Kickstarter World Pride

World Pride Madrid tjuvstarter på César Bar i Oslo fredag 31. mars.

Publisert

Tapas og spansk karaoke setter deg i stemning til World Pride Madrid, når César Bar i Oslo tjuvstarter festen fredag 31. mars. Spanias Turistkontor og Travelberry lover kveldens vinner av karaokekonkurransen på César en tur for to til Madrid.

Blikk har nettopp kommet hjem fra reportasjetur til Madrid med supre skeive tips om uteliv, shopping og severdigheter i kofferten. Vi snakket med folk som står bak World Pride Madrid og møtte lokalbefolkningen i homobydelen Chueca, trendye Malasaña og multikulturelle Lavapies.

World Pride Madrids slagord «Whoever you love, Madrid loves you!» setter deg i den riktige stemningen til festivalen som starter med åpningsseremoni 23. juni og avslutter med egen seremoni 2. juli. Den største begivenheten er selvfølgelig World Pride-paraden 1. juli som fyller den travle gaten Paseo del Prado med over 40 flåter og to millioner festglade folk fra hele verden.

–World Pride er en av de viktigste arrangementene for Madrid. Vi vil vise verden at vi er mangfoldets hovedstad akkurat nå. Hele byen er med på feiringen, sier markeds- og kommunikasjonskoordinator Manuel Santiago Mellado i World Pride 2017.

Over hele den spanske hovedstaden kommer seks offisielle scener til å underholde alle fra unge festglade til barnefamilier med andre behov. Samtidig er byen vert for kulturfestivalen Muestra•t og den internasjonale menneskerettighetskonferansen Madrid Summit 26.-28. juni.

–Vi er spesielt stolte over vertskapet for den internasjonale menneskerettighetskonferansen Madrid Summit. Konferansen skal munne ut i noen helt konkrete tiltak som deltakerne forplikter seg til, sier nestleder Carlos Sanchez i World Pride 2017.

På fredag 31. mars underholder VoiVoi med spanske sanger, og i karaokekonkurransen belønnes beste innslag med en tur for to til World Pride i Madrid, sponset av Travelberry.

– Sangene må selvfølgelig være spanske og er klesstilen likeså, blir juryen ekstra fornøyd, sier Karen Sand i Spanias Turistkontor.

Les hele reportasjeturen fra Madrid i Blikks mainummer.

Les mer om arrangementet World Pride Madrid på Cesar.

Mer info om World Pride og Madrid