Klar for korslaget

Publisert

I fjorårets konkurranse ble Team Tuva ledet av Valkyrien Allstars’ lesbiske vokalist Tuva Livsdatter Syvertsen. En av årets skeive deltakere er Josefin Winther, som er med i Team Torhild. Seks kjente artister får den tøffe utfordringen å lede et amatørkor fra sine respektive hjembyer til seier i årets «Det store korslaget»-konkurranse. Torhild Sivertsen ble kjent som frontfiguren i Tomboy. Hun har gitt ut flere soloplater, og har i tillegg gjestet en rekke tv-programmer. I 2007 debuterte hun i Melodi Grand Prix sammen med gruppa Funky Family. I årets «Det Store Korslaget» har Sivertsen fylt Team Torhild med kvinner fra Bergen. Blant kormedlemmene finner vi Josefin Winther. Det er takket være Torhild Sivertsen at Josefin Winther i det hele tatt svarte ja på forespørselen om å være med i Det store korslaget.– Rundt juletider for to år siden fikk jeg en telefon med spørsmål om jeg ville synge i et Madonna-show i Bergen. ‘Hæ?’, var min første reaksjon, sier Josefin Winther til Blikk Nett. – Det var en stor produksjon med de beste damene i byen, som Torhild Siversten. Jeg skulle være vikar for Elisabeth Moberg, kjent fra Kvinner på randen. Noe som i utgangspunktet var en utakknemlig jobb.

– Hvorfor det?

– Hallo, hun er jo en «rock solid» entertainer, ikke sant. Så det var en del å følge opp. De ville blant annet at jeg skulle gjøre som henne på scenen. Noe som innebar å komme krypende inn på scenen i korsett mens jeg sang «Music» av Madonna.

– Og det var uaktuelt?

– Det er jo ikke meg i det hele tatt. Men da stoppet Torhild alt og ga klar beskjed om at jeg skulle få være meg selv og ikke måtte prøve på noe som ikke var meg i det hele tatt. Den støtten fra henne var utrolig viktig for meg. Vi kjente ikke hverandre fra før, men gjennom det fikk vi et godt forhold, sier Winther til Blikk Nett og forteller at forholdet førte til musikalske krumspring. – Jeg spurte henne om å opptre sammen med meg på en konsert. Så hun kom og sang en av mine låter sammen med meg. Det var i fjor høst at telefonen fra TV 2 og spørsmålet om å stille i «Det store korslaget» kom.– Det var Torhild som ville ha meg med. I og med at hun er et «menneske-menneske» føler jeg at jeg slipper å selge sjelen min. Jeg gikk riktignok noen runder med meg selv før jeg svarte ja. Men til syvende og sist er det Torhilds fortjeneste at jeg svarte ja. I premieresendingen fredag 7. januar skal Josefin Winther blant annet synge en solo.– Jeg kan ikke avsløre hvilken låt det er. Men det er en låt som passer perfekt til meg. Det blir ikke nødvendigvis sånn hver uke. Men seerne vil neppe se meg i paljettkjole, sier Winther og ler godt. – Torhild har minnet meg på at jeg ikke skal la meg presse til å gjøre ting som ikke er meg. Og det setter jeg stor pris på. Koret til Torhild Sivertsen skal sloss om heder og ære mot korene til Thom Hell, Erik og Kriss, Dag Ingebrigtsen, Anine Stang og Lisa Stokke.

Ny plate

14. februar slipper Josefin Winther sitt nye album «Raising Armies», og allerede 9. februar byr hun på smakebiter fra albumet på KulturBlikk på So. 

Se også:

Det store korslaget Fredag 7. januar, Det store korslaget, TV 2, kl 19.30