Kulturtipset

Publisert

Morten Vestvik anbefaler misjonspropaganda. – Jeg anbefaler å ta turen til nærmeste teater. Selv venter jeg nå i spenning på premieren på det nye stykket på Rogaland Teater som heter «Oh My God». Her møter vi Jacob som er ferdig utdannet prest og misjonær. Han er full av drømmer og visjoner, men han har ennå ikke fått «Det Store Kallet». Etter årelange samtaler med Gud får han beskjed om å opprette et filmkontor i hjembyen. Filmene om misjonærer og hedningene gikk sin seiersgang på bedehus landet rundt. I tillegg anbefaler jeg å følge med i lokalpresse og se hva som skjer. Gjør gjerne noe du aldri har gjort før. Du kan risikere å få en god opplevelse. Morten Vestvik er tidligere leder for Stavanger på Skeivå som arrangeres 5. - 9. september. Festivalen i oljebyen inneholder både «Homosnakk», humorgalla, quiz og ungdomsseminar. Humorgallaen ledes an av Vestvik selv og stand up-komiker og skuespiller Jan Rune Holdhus som tidligere var med i dragduoen Stay-Ups.

– Har du gjort noe gøy kulturelt i det siste?

– Jeg jobber veldig mye med Jan Rune Holdhus. I det siste har vi jobbet med mange spennende prosjekter som kommer snart. Blant annet ferdagsunderholdningen til Stavanger på Skeivå neste måned.

– Hvilken kultur syns du er undervurdert?

– Jeg synes teater generelt sett er undervurdert og forhåndsstemplet som kjedelig av mange. Jeg tror mange vil få en svært positiv opplevelse om de gir teater en sjanse. Jeg synes folk bør våge å prøve nye ting.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

– Det må være mitt første besøk ved galleriet Louisiana utenfor København. Jeg bodde i Malmø noen år, og det ble mange turer hit. Det er et fantastisk anlegg med spennende, moderne kunst og i tillegg er det et flott parkanlegg der hvor man bare kan nye livet.