Kulturtipset

Publisert

– For tiden er det flere flotte fotoutstillinger du må få med deg, sier Lone Bech Spangelid i Kings of Norway. – Jeg anbefaler på det sterkeste å få med seg utstillinger som Skeive Kunstnere, kulturgruppa i LLH, reklamerer for. Det er enkelt å følge med i både dagspressen og på facebook. Her er det virkelig mye flott kunst. Kunst som både inspirer og gir glede. Avelina stiller ut i St. Croix-Huset i Fredrikstad, og denne utstillingen varer til 8. desember. Dette er en selvlært kunstner fra Oslo med lidenskap for fotokunst og abstrakte malerier. Jeg anbefaler også Anne C. Eriksens fotoutstilling «nær» i Sagene Kirke. Hennes store bilder henger på sideveggene inne i kirken. Alle knyttet til assosiasjoner rundt «nær». Lone Bech Spangelid utgjør sammen med Karine Dybvik og Bente Hansen gruppa Kings of Norway. Denne fredagen holder de minishow på Elsker i Oslo. Bredbeinte og med freidige kostymer og treffende koreografi parodierer de mannskikkelser og mannsroller. Med skjorter, dressjakker, slips, parykker, løsbarter, brystkassehår og foundation er de tre kongene kjente for å opptre både som Karpe Diem, Ole Paus, Prince, Freddy Mercury, Michael Jackson, Jackson 5, Frank Zappa, The Beatles, Alice Cooper og Afroman.

– Har du gjort noe gøy kulturelt i det siste?

– Ja, og kultur er jo så mye. Jeg var på Hitparaden med Ullensaker skolekorps siste helg. Korpset inviterte til showkonsert, og de tok for seg det beste fra kjente pop- og rockband de siste 40 årene. Dette ble en trivelig kveld med god energi.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

– Olsok i Torshavn på Færøyene. Dette er kultur for alle pengene og likestilles med 17. mai i Norge. Festen inkluderer alle samfunnslag, grunnlov, tradisjoner, dramatikk, utfoldelse, stolthet og mye, mye mer. Opptog, konsert, sang og dans. I disse arrangementer møtes folk igjen og igjen, og det er rom for forelskelser, tilgivelser og nye fellesskap. Ellers må jeg nevne Elvelangs. Denne vandringen har en fin symbolikk og en flott arena med plass for alle.