Kulturtipset

Publisert

  Jahn Kenneth Sanne anbefaler jubileumskonsert med The Real Choir. – Dette er et showkor som består av 30 amatørsangere. 1. juni inntar de scenen på Edderkoppen og gjør sitt største show noen sinne. De fyller 10 år i år. The Real Choir er et nyskapende kor som tør og elsker å skape noe annerledes. De har stort repertoar, masse variasjon i musikalske uttrykk, og hovedvekten ligger på populærmusikk. Med ti musikere i bakhånd og en super gjeng på scenen, bør dette bli en god aften for alle de som er glade i musikk og show. Jahn Kenneth Sanne er med i Den Norske Homofonien av 1990. Under Skeive dager gjentar koret suksessen fra i fjor og inviterer til sommerkonsert i Kulturkirken Jakob. «There's A Place For Us» er en halvannen times konsert med femten sanger og appeller fra politisk rådgiver i Amnesty Patricia Kaatee og LLHs leder Bård Nylund. Publikum får høre lett pop og musikalske godbiter som «Somewhere» og «You'll Never Walk Alone». Coldplays «Viva La Vida» og slageren «In This Moment» skrevet av Gary Simmons er med, og ekstra fart og glede blir det med Stevie Wonders «Superstition».

– Hvilken kultur er du mest glad i ?

– Jeg trives i kulturomgivelser hvor jeg kan gå med senkede skuldre og ikke kle meg i en rolle for å passe inn. Derfor elsker jeg å gå til korøvelse hver tirsdag sammen med den fantastiske gjengen jeg synger med og reiser sammen med i Homofonien. Likevel er det aller beste for meg naturopplevelser i marka i Oslo sammen med min fantastiske samboer. Dette gir mye ro og overskudd i en ellers hektisk hverdag.

– Hva er homokultur for deg?

–Jeg har alltid vært engasjert i sport som aktiv fotballspiller, bokser, FN-soldat, du vet, macho - macho helter. Men jeg elsker Melodi Grand prix, Skeive dager og Aksepts hagekonsert, og jeg går innimellom på homosteder og arrangementer. Homokultur handler om å ikke ta seg selv så alvorlig. Vise glede, si ifra ved urettferdighet og være inkluderende.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Barne- og ungdomstida med sommeren på Gjøvik. Fotballen, uskylden, ufarligheten, gleden og latteren som sitter løst. Opplevelsene i Midtøsten og tiden som FN-soldat var også fantastisk. Vennligheten, høfligheten og samholdet blant menneskene var helt unikt.

– Hva er den verste kulturopplevelsen?

– En «kjærlighetsferie» til Barbados for mange år siden. Jeg var sammen med en skjønn jente, men alt inni meg buldret og holdt på å eksplodere etter å sparke opp skapdøra og skrike: Jeg er homo!