Kulturtipset

Publisert

Wenche Solberg-Hansen anbefaler matsafari i sør.   – Jeg anbefaler Matsafari i Stavanger. Jeg er interessert i natur og lokale mattradisjoner, og Matsafari tilbyr nettopp dette. Matsafari tilbyr hyggelige naturopplevelser kombinert med matkurs og fine kulturopplevelser i området. Jeg er svært glad i naturen i Rogaland, for jeg har bodd ni år i oljebyen og reist mye rundt i fylket. Jeg reklamerer alltid for det omfattende kulturlivet i regionen. Rogaland er et av landets mest spennende kulturfylker. I tillegg  anbefaler jeg selvsagt også Silver Ladies sine kulturarrangementer. I september kommer artisten Caroline Waters på besøk. Wenche Solberg-Hansen fra seniornetteverket i Oslo og Akershus  er en sentral person bak Silver Ladies Tea Dance. Sammen med kvinnegruppa i seniornettverket er det inngått et samarbeid med innehaverne av utestedet Elsker. De har utviklet et tilbud for godt voksne, danseglade kvinner en lørdag hver måned. Silver Ladies Tea Dance henvender seg til alle over 40 år og gir muligheten til å ha en skikkelig damekveld og dansekveld. Silver Ladies arrangerer for første gang Dating Game på dansegallaen 31. august.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

–  Scenekunst og turer med kulturaktiviteter. De fleste byer i Norge og i Europa har festivaler, museum, kinoforestillinger, teater, opera, konserter, kunstutstillinger på programmet. Dessuten har en rekke bedrifter spesialisert seg på reiser med kulturaktiviteter. Vel så spennende er der også å oppsøke kulturaktiviteter i osloområdet på egen hånd, aktiviteter som Visit Oslo og Turistforeningen anbefaler.

– Hva er homokultur for deg?

– For meg er det Skeive Dager og ikke minst paraden. Jeg har i 11 år deltatt som frivillig medarbeider under Skeive Dager, og det er en hellig uke for meg. Homoparaden gjennom Oslo sentrum er høydepunktet. Jeg opplever paraden som en felles kultur mer enn noe annet. Noen kritiserer Skeive Dager og paraden og mener dette ikke er homokultur. For meg er det et mangfold av uttrykk og arrangementer. Det er alt fra Bamseklubben, en samling av staute og røslige karer, til transer og dragqueens. Vi lager våre egne uttrykk på vår egen arena under Skeive Dager. Det er flott!

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Min beste kulturopplevelse var da flere tusen homofile og heterofile feiret Regjeringens utredning for ny ekteskapslov på Operaens tak en fredag ettermiddag og kveld i juni i 2008. Folk gratulerte og klemte hverandre i stor stil. Feiringen var en stor opplevelse for meg.

– Og den verste kulturopplevelsen?

– Den verste kulturopplevelsen er nok snøstormen under 17 mai-feringen på tettstedet Andenes i Nordland fylke på 70-tallet. Dagen før var det nydelig vårvær og fritt for snø. Alle gledet seg til en flott 17. mai, ungene var i hundre kvelden før, men så fikk vi en av de verste snøstormene på 50 år. Brøytebilene hadde problemer med å komme seg fram i de store snømassene, og alle utendørsaktiviteter på Andenes måtte avlyses. Ingen biler kom fram, og alle måtte gå til fots. Men det ble likevel en annerledes 17. mai-feiring i det nye kulturbygget.