Kulturtipset

Publisert

– Jeg er veldig glad i å gå på kunstutstillinger, og anbefaler alle til å ta seg en tur til Louvre i Paris, sier Jan Rune Holdhus. – Flere av verdens mest kjente kunstverk henger der, bla. Mona Lisa. Og så fikk jeg mitt første kyss i Louvre, smiler han. Holdhus debuterer i høst med plata «Me Me Me» som han gir ut under artistnavnet J. R. Harlekin. Han er mest kjent som standup-komiker og tidligere medlem i Stay-ups, men har også jobbet med musikk i over 15 år.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Helt ærlig så liker jeg best de gangene jeg er ute på byen med gode venner, er i det perfekte humøret, og danser hemningsløst på dansegulvet til musikk jeg aldri har hørt før.

– Hva betyr homokultur for deg?

– Det betyr for meg først og fremst trygghet, og det beste eksempelet på det er for meg den årlige Hagefesten på Aksept. Da er det kjærlighet i luften. Homokultur betyr trygghet, kjærlighet og vennskap.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Den er veldig vanskelig å peke ut, men jeg tror det må bli da jeg var på vingårdssafari i Piemonte i Italia. To norske homser har skapt sitt eget paradis hvor gjestene blant annet kan oppleve vinkurs, hesteridning og italiensk matkurs.

– Og den verste kulturopplevelsen?

– Da jeg var i Las Vegas og skulle se Bette Midler, var jetlagged og sovnet etter ti minutter, og våknet da ALT var slutt... Det var kjipt.