Kulturtipset

Publisert

– Det neste jeg skal få med meg på Verdensspeilet er The Living Jazz Orchestra på 1. juledag, 14 mann på scenen med gjestevokalister, fullt trøkk og veldig funky! Helt i min smak. – Vi har stor tradisjon for 1. juledagskonserter i Fredrikstad, det yrer av folk i byen, så dette er en super mulighet til å treffe gamle kjente, ha litt godt drikke i glasset, danse og hygge seg med musikk! Vera Danielsen er alle lesbers DJ Vera, som har fått homomiljøet til å svette på dansegulvet siden 80-tallet. DJ Vera har vært perkusjonist og gitarist i flere band, og når hun er i ekstra godt musikerselskap slår hun seg gjerne løs på congas. Vera Danielsen er også kjent for å arrangere Fredrikstad på Skeiva. 3. juledag finner du henne bak dj-spakene på So Revival, klubbkonseptet for de over 30.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg liker best musikkrelaterte kulturopplevelser, og selv om jeg nå er godt voksen, kan det like godt være en knallgod DJ.

– Hva er homokultur for deg?

– For meg er homokultur det typiske utelivet, særlig fordi jeg har vært DJ for miljøet i 25 år, så det er det jeg har erfart mest av. Men jeg vil også si at den spesielle "samhørigheten" og varmen som jeg føler på et homofilt utested eller arrangement er noe man ikke merker på et hvilket som helst annet sted. Jeg arrangerer jo Fredrikstad på skeiva, og barkeepere og vaktpersonale bemerker da at det alltid er veldig hyggelig å ha våre arrangement!

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Konserten til gitaristene Biréli Lagrène og Adrien Moignard, fiolinisten Florin Niculescu og Hot Club de Norvège på St.Croix i Fredrikstad. Jeg elsker sigøynermusikk, særlig live.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– En passe påseila "one man's band", en gitarist som spilte «Smoke on the water» på en bar på Kreta, say no more!