Kulturtipset

Publisert

– Jeg anbefaler Carte Blanche i Operaen 20. januar med jubileumsforestillingen av koreografene Hooman Sharifi og Crystal Pite, sier John Aurtande. – Jeg ser mye dans både på Operaen og på Dansens Hus. Jeg har sans for det fysiske og visuelle uttrykket ved samtidsdans, og det blir spennende å se Carte Blanche på hovedscenen på Operaen for første gang.John Aurtande er markedssjef i Skeive Ski, der han har vært med siden 2011. Skeive Ski går av stabelen i Hemsedal 13. - 16. mars. Han lover en god blanding av moro i bakkene, fest og mer seriøse innslag, nye og kjente ansikter. Aurtande var også med på å organisere de skeive klubbkveldene Bender Blender, forløperen til Indieseksuell. Bender Blender sto bak Skeiv Natt i 2004.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Det er masse forskjellig, som musikk, bøker og utstillinger. Konserter er det jeg bruker mest tid på. Jeg følger med på ny musikk på festivaler.

– Hva er homokultur for deg?

– For meg er homokultur mangfold. Jeg liker at ulike menn og kvinner gir ulike uttrykk, det blir levende og spennende. Det slår meg hvert år under paraden. Homokultur er heldigvis mer enn Eurovision.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Det var første gang jeg så The Knife live, på deres Silent Shout-turné. Fordi bandmedlemmene var så sjenerte, og elektronisk musikk er utfordrende på scenen, la de stor vekt på det visuelle. Konserten var visuelt fantastisk, og bassen bruste i hele kroppen. Vi fikk virkelig ristet løs nyrene.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Jeg kan ikke komme på noen. Jeg har selektiv hukommelse, så jeg husker kun de gode opplevelsene, hehe.