Kulturtipset

Publisert

– Naustet er en sånn koselig plass, en mobil bar med peis og badstu. Få med deg indiebandet Evolution And Vik nå på lørdag, sier musiker Ragnhild Sarsten.   Naustet & Lanternen er et mobilt kultursted med en vedfyrt badstue, bar, café, utstillingslokale og scene for konserter og forfatteropplesninger. Kulturklubben ble født på Trænafestivalen i 2010 og står på Youngstorget ut februar. Sarsten spiller kontrabass i Lady Moscow, den energiske sekstetten som pleier å trå utenfor konvensjonelle sjangerrammer. Folk'n 'roll-fyrverkeriet Lady Moscow slipper konseptplata «A story about true love and weather» på John Dee fredag 31. januar. Albumet skal gi lytteren en bredt favnende musikalsk reise gjennom lette og lystige til tunge og dypsindige temaer og musikklandskap. Ragnhild Sarsten har drevet med musikk nær sagt hele livet. Foruten Lady Moscow spiller hun bass i visepønkbandet Bøyen Beng, piano i bigbandet SheBop og hennes eget prosjekt heter Tsarsten and the Freudian Slippers. Hun behersker flere instrumenter enn kontrabass og piano: Gitar, tverrfløyte, mandolin og trekkspill. Favorittinstrumentet er kontrabass.– Ingen tvil. Det er så ubeskrivelig deilig og sexy når du slar an tonen, sier Sarsten.

– Hvilken kultur er du mest glad i?

– Jeg er veldig glad i å gå på kunstutstillinger, som jeg får gått på altfor sjelden. Jeg blir i så godt humør av god kunst, mest samtidskunst. Og selvfølgelig konserter og poesi.

– Hva er homokultur for deg?

– Jeg forbinder det med subkultur, undergrunnen. Og for meg er det veldig positivt, for det finnes jo ikke noe kjedeligere enn A4. Gud hjelpe meg så fattigslig kulturlivet hadde blitt uten homokultur. Vi skulle takke Gud for homokulturen!

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Jeg var på en fantastisk konsert i fjor. Joakim Thåström på operataket. Tårene trillet. Og det gjorde det hos alle andre også. Det var så bra! Jeg har jo vært på så mange gode konserter, som Marianne Faithfull for mange år siden. Hun stod på scenen med kun en pianist, utrolig sterkt.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Jeg spilte i et bryllup til en musikervenninne, da vi skulle ta brudevalsen, som var «Misty». Hele slekten stod der. Så mistet vi hvor vi var. Saksofonisten var vel den eneste som spilte riktig. Jeg skal love deg det ble tåkete. Vi mistet «Misty» for å si det sånn. Så flaut! Direkte forferdelig.