Kulturtipset

Publisert

– Eurovision Song Contest er en musikk- og låtkonkurranse med stor underholdningsverdi og høy faktor av glitter og glamour, sier Anders Burkey. – ESC har jo blitt en tradisjon i det norske hjem som vi alle har et forhold til fra vi var små. Familie og venner samles foran tv-en og heier frem sin favoritt. Da jeg var liten, samlet alle barna i gata seg på det lokale grendehuset for å lage MGP-show. Jeg skulle alltid mime etter vinnerlåta og jeg vant alltid, smiler Burkey. Anders Burkey leder Eurovision Drag Contest på London Pub 9. mai. Han tar over stafettpinnen fra Desirée Hafstad som vertinne i arrangementet. Dragkonseptet så dagens lys i 2006. – Jeg har samlet åtte fantastiske deltagere. I kveld får vi gjensyn med både proffe og nye dragtalenter, forteller Burkey.– Sammen skal vi ha et skikkelig skrullevorspiel dagen før ESC-finalen i København. Jeg er ganske spent og nervøs før showet, men litt nerver skal man ha.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Oppdagelsen av matkulturen i de land jeg reiser til. For tiden er det italiensk og thailandsk mat som gir meg den beste kulinariske opplevelsen. Hvis jeg samtidig kan avslutte en deilig sommernatt med utekonsert med lokale artister, er den gode opplevelsen sikret.

– Hva er homokultur for deg?

– For meg er homokultur et ganske vidt begrep. Tenker på det som en bolle med søtsaker fra Candy King. Eller at Tom of Finland havner på frimerke i Finland. Ganske kult synes jeg.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Å reise til London. Oppleve livet i Soho og en god musikal.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Å stå i lang kø for å komme seg inn på Telenor Arena for å gå på konsert. Store konserter i Norge funker liksom ikke. Jeg var utrolig skuffet da jeg var på Madonnakonsert.