Kulturtipset

Publisert

– Det er vanskelig å komme unna «A Swan Lake» av den svenske koreografen Alexander Ekman i Operaen, sier Anne Kyong Sook Øfsti. – Jeg lar meg begeistre av dristighet og galskap i kombinasjon med høy kunstnerisk kvalitet. Når noen tør å utfordre klassiske oppsetninger på grensen av hva som er mulig å utføre teknisk og scenisk, utvikles kulturen i kvantesprang, sier Øfsti. Øfsti er forsker og romandebuterte nylig med «Si at vi har hele dagen», som handler om å lete etter røttene sine og å høre til. I 2010 ga hun ut boka «Parterapi» på Universitetsforlaget, der hun skrev om parterapi og kjærlighetens vilkår i vår tid.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg elsker å se film på kino - og er fast gjest på Litteraturhuset for å høre på alle typer møter med skjønnlitterære forfattere.

– Hva er homokultur for deg?

– Europride! En ti dagers sammenhengende fest med foredrag, sjampanje, mingling, kunst og folk fra hele Europa. Med paraden som et fantastisk høydepunkt - jeg blir rørt bare jeg tenker på det.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Tina Turner konsert, Valle Hovin, 2000.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Det må være da jeg som førsteklassing på barneskolen sto på scenen i en gymsal - utkledd som en blekgul kålrabi og tildelt en eneste replikk som jeg glemte, tatt som jeg var av rampelyset. Traume for livet.