Kulturtipset

Publisert

– Øyafestivalen er et must for alle musikkelskere, og dette året har festivalen endelig fått nytt hjem, Tøyenparken i Bydel Gamle Oslo, sier Christian Rydheim. – Sensommer i Oslo er tiden da vår lille, store hovedstad viser seg fra sin beste side. August er min favorittmåned. Etter sommerdvalen våkner tigeren til liv og vår kjære Oslo viser seg fra sin beste side, sier Rydheim. – Jeg starter Øya med fredagen og Highasakite. De som leverte kanskje årets beste norske album; «Silent treatment». Med en flytende sår vokal, og et lydbilde som spenner fra det sarte til det suggererende, formidler de musikk som ikke kan beskrives med andre ord enn nydelig. – Fredagen avslutter jeg med Röyksopp og Robyn. For alle som elsker, eller kanskje tror de elsker, elektronisk pop blir dette magisk. Jeg forventer at Tøyenparken kollektivt omgjøres til byens største dansegulv. Grugleder meg til fremføringen av låta «Monument» fra «Do It Again» EP. En følsom og vakker låt, rett og slett et godt eksempel på utsøkt popmusikk, sier Rydheim.

Love Boat

Lørdag 9. august kaster Oslos største skeive klubbkonsepter, Fire og Score, loss fra Akershus kaia, med 350 partyklare gutter og jenter om bord. Turen går rundt i Oslofjorden og arrangørene byr tre av byens beste djs: Marius Sommerfeldt, Davidow og Vari Loves. Love Boat skjer i samarbeid med Helseutvalget for bedre homohelse. – Vi ønsker å gjøre noe gøy i forbindelse med oppstart av årets høstsesong, og tenkte vi skulle ha en fest i dagslys for en gang skyld, sier Rydheim, ansvarlig for klubbkonseptet Fire. Club Cruise er ifølge Rydheim ikke noe nytt i Oslofjorden, men dette er første gangen to skeive konsepter inviterer til et slikt arrangement sammen. – Love Boat blir et tre timers partycruise med både dansing og mingling, akkurat som på våre klubbkvelder, lover Rydheim. Båten heter S/S Lady Mack, en av de største og fineste «partybåtene» som er tilgjengelig i Oslofjorden. Love Boat seiler lørdag 9. august kl 15.30, fra Akershusstranda 11 v/Solsiden.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– Jeg forholder meg egentlig mest til musikk. Som 6-7-åring vokste jeg mer eller mindre opp på Club 7 i Vika og fikk musikk inn med den såkalte morsmelka. Jeg føler meg mer hjemme på musikkfestival enn noe annet sted. Opplever at musikk er mer inkluderende enn mange andre kunstformer. Jeg har ofte følelsen av at mine venner og jeg egentlig kun har en ting til felles, vi elsker alle musikk.  

– Hva er homokultur for deg?

– Homokultur er alt og ingenting. Jeg tenker ikke så mye på hva slags “fil man kjører” i kulturlivet.

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Konsert med De La Soul på Rockefeller for fire-fem år siden. Legender for alle som elsker hip hop. Den innflytelsesrike gruppen, bestående av Posdnuos, Dave og Maseo er enestående rett og slett.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Skumfest i Sitges 2006. Er skumfest kultur? Vet ikke, men som klubbarrangør synes jeg så absolutt det er viktig at man fokuserer på musikk og ikke skum og såpebobler. Husker godt at jeg sa til min samboer: “Nok er nok, vi stikker til Ibiza.” Det var en rævva ferie som ble bra.