Kulturtipset

Publisert

– Pling-plong er det nye hip-hop, så jeg anbefaler alle å sjekke ut det begivenhetsrike programmet til Ultimafestivalen! sier Vegard Bye. – Ultima er den største samtidsmusikkfestivalen i Norden, og har et blanda drops-program av forskjellige artister og komponister som opptrer på alt fra små klubber og museer til større kjente konsertsteder. – Jeg gleder meg til å se Slovenia-syntherne Laibach og deres flunkende nye versjon av Edvard Griegs uferdige opera «Olav Tryggvason». DET kan bli en opplevelse! Vegard Bye snurrer plater sammen med Hans-Petter Rode i duoen Lisa&Lisa, som ble skapt i en mørk bar en natt i 2011. Siden har Lisa&Lisa spilt på alt fra Skeive Ski i Hemsedal, klubbkonseptet G-Girls og varmet opp for Deadswan på Maksitaksi til grautfest i Kampen menighetshus(!). Dj-ene spiller en eklektisk miks av dansbar elektronisk musikk - alt du ikke visste du kom til å elske og danse til. – Kall det Hits for tits. And asses too, sier Lisa. Fredag 12. september kan du oppleve Lisa&Lisa på arrangementet «Pride revisited» på Kulturhistorisk museum på Oslo kulturnatt (les artikkel om arrangementet)

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?

– I og med at jeg jobber i forlag så blir det mye lesing. Helst på papir. Prøver å få med meg det som skjer på litteraturfronten for øvrig, og anbefaler alle å komme seg på minst ett av høstens program på Litteraturhuset. Der skjer det vanvittig mye bra! I tillegg film, som er best på kino. Musikk, som er best på vinyl. Høres jeg nostalgisk og pretensiøs ut nå?

– Hva er homokultur for deg?

– Jeg skiller egentlig ikke så mye mellom homokultur og kultur generelt, men har en softspot for Divine og John Waters. Og RuPaul’s Drag race! Elsker når de må “lip sync for their life!”

– Hva er din beste kulturopplevelse?

– Oj. Veldig vanskelig spørsmål. Men en av konsertene som først satte en støkk i meg var Sonic Youth på Chateau Neuf på begynnelsen av 90-tallet en gang. Jeg kom meg aldri helt etter det.

– Hva er din verste kulturopplevelse?

– Madonna på Valle Hovin i 2009. Og det var ikke på grunn av været. Hørt det før?