Kulturtipset

Publisert

– Ettersom jeg jobber i utelivsbransjen har jeg best oversikt over kulturelle begivenheter som foregår etter midnatt. I disse flomfylte dager på vestlandet vil jeg anbefale alle stivfrosne bergensere å sjekke ut Klubb Kok, og deres relativt ferske konsept Bassment Sessions neste fredag 7. november. – Denne kvelden fyller dj-ene høyttalerne med digge karibiske rytmer og reggae, og neste fredag kommer de kritikerroste reggae-artistene General Knas og Etzia fra Sverige for en live opptreden. Ellers er det jo mange gøye Halloween-arrangementer i Bergen denne helgen, smiler Kristin Antonsen, barsjef på Fincken i Bergen. – Jeg gleder meg først og fremst voldsomt til Bassment Sessions selv, som reggae-/dancehall-entusiast og DJ. I tillegg synes jeg det er forfriskende med natteliv som beveger seg vekk fra den vanlige pop- og houselyden man vanligvis blir servert. Klubb Kok lover full lavasommer og en anledning til å legge igjen støvler og ullgenser hjemme. Vi trenger alle litt solskinn og good vibes på høsten! understreker Antonsen.Fredag 31. oktober inviterer Fincken til Halloweenhelg. På MiniWeen fredag 31. oktober holder quizmaster Daasen Creepy Quiz og Kristin Antonsen står i discoburet. – Dj Drristin spiller pop/house, mens jeg som Dj Ceres kun har reggae/dancehall på repertoaret, sier Antonsen.Lørdag 1. november står «Night of the Living Dead» på plakaten, med gratis make up-artist og photoshoot og konkurranse om beste kostyme.  

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?–

Jeg elsker å reise, spesielt til destinasjoner utenfor chartergryten, hvor man oppnår en geniuin nærkontakt med andre kulturer. Jeg har en forkjærlighet for Karibien og Sør-Amerika, og derfor tiltrekkes jeg ofte av begivenheter som trekker disse kulturene til Norge. Det kan være alt fra konserter til kunstutstillinger.

– Hva er skeiv kultur for deg?

– Jeg synes begrepet skeiv kultur er litt vanskelig å forholde seg til og definere. Etter fire år bak baren på det eneste skeive utestedet i Bergen opplever jeg at det er like mye mangfold i det skeive miljøet som i andre, og at interessene spriker like mye her som andre steder. Jeg synes for eksempel det er utfordrende å arrangere kulturtilbud rettet mot skeive, fordi at folk trekker dit pga legning og ikke felles interesser. Begrepet skeiv kultur forbinder jeg kanskje mer med en stemning og den følelsen av samhold man får eksempelvis under Regnbuedagene og Skeive Dager.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?

– Å reise fra Mexico til Guatemala i en skranglete liten minibuss fylt av medstudenter og spansklærere. Vi krysset grensen i kano og kontrollerte passene våre i en liten hytte med flere titalls små kyllinger løpende rundt beina våre. Det var ganske rått!

– Hva har vært din verste kulturopplevelse?

– Enhver konsert hvor jeg må se konserten gjennom 40 smartphone-skjermer før blikket når den faktiske scenen foran meg. Legg vekk telefonene når dere er på konsert! Hilsen 1,60m (på hæler!)