Kulturtipset

Publisert

Leder i Sapfonia, Elisabeth Farstad, anbefaler alle å se forestillingen «En del Barc og en del Soleglad» med Eirik del Barco Soleglad som går på Logen bar i Bergen. Soleglad er skuespiller på Den Nationale Scene, nå med eget show. – Soleglad har fått gode kritikker, og venner som har sett forestillingen, sier den er veldig bra. Dette er siste helgen med denne enmannsforestillingen som er en vanvittig reise fra Sortland til Bergen med en mengde avstikkere til stort sett hele verdenshistorien, forteller Elisabeth Farstad. Hun er leder for koret Sapfonia for kvinner som liker kvinner. Selv skal hun snart stå på scenen sammen med alle de andre damenei koret. Lørdag 6. november opptrer de på kvinnekvelden på utestedet Brunello i Bergen. – Det tar tid å synge i kor, men jeg håper å få med meg Soleglad, og jeg prøver å få mer tid til å konsumere flere kulturelle opplevelser. Jeg anbefaler alle som har anledning til det å bli med på kulturfest i Åsane og kulturdager i både Fana, Ytrebygda, Fyllingsdalen og Laksevåg denne helgen. Her bugner det av masse flotte arrangementer, både utstillinger, musikk, sang og dans, så det er bare å forsyne seg. Men om man heller vil la seg berike av spennende litteratur, anbefaler jeg å lese Camilla Läckberg. På bokfronten er jeg helt oppslukt av henne nå om dagen.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– «Min familie» på Den Nationale Scene. Et spennende stykke med fenomenale skuespillerprestasjoner. Anne Marit Jacobsen spilte den manipulerende og pillespisende moren som uten skrupler avslører alle sine døtres hemmligheter.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Konserten med Anne Grete Preus under Nattjazzen i mai. Jeg har ikke tall på hvor mange av hennes konserter jeg har vært på, men hun byr alltid på noe nytt. Denne gangen simpelthen øste hun av sitt repertoar og var helt strålende. Morsom, reflekterende og dødsens imponerende på gitar. Hun spilte sanger på oppfordring og «Ro meg over» var en favoritt hos mange. Hun sa vi var et flott publikum og beviste det ved å ta det siste ekstranummeret nede blant publikum, uten mikrofon og bare med akustisk gitar. Man kunne høre en knappenål falle. Anne Grete er alltid velkommen til Bergen.