Kulturtipset

Publisert

Torill Frøise anbefaler Astrup Fearnley. – Jeg anbefaler en tur til Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst i Oslo som frem til og med den 25. april viser separatutstillingen «Peanuts» av Dan Colen og i tillegg «#Rotasjoner» som blant annet inneholder kunstverk av Bjarne Melgaard, Jeff Koons, Paul McCarthy og Andy Warhol. Utstillingen består av fotografier, installasjoner, videokunst og alt hva hjertet måtte begjære. Et spennende, overraskende og et alt for lite kjent museum. Her er mye bra kunst, og absolutt verdt inngangspengene. Hver gang jeg er i Oslo, stikker jeg innom Astrup Fearnley. Jeg har sett «Peanuts» en gang før, men spennende kunst kan ikke oppleves for mange ganger. Torill Frøise er nestleder i LLH Bergen og Hordaland og kulturansvarlig for Homodagene i Bergen 18. - 22.mai. – Mot slutten av påsken, nærmere bestemt 2. påskedag, anbefaler jeg Silja Dyngeland med Voksne Herrer på Logen i Bergen. Alle bør få med seg Silja Dyngeslands konsert, og heldigvis har alle også mulighet til å høre henne i mai under Homodagene i Bergen. Nærmere bestemt på Damenes aften den 21. mai. Silja er en lokal up-and-comming artist, og denne kvelden har hun med seg et orkester som kaller seg Voksne Herrer. Dette er et orkester med lang erfaring, og det blir en fin avslutning på ferien og en bra oppladning til Homodagene i mai. Jeg gleder meg til å høre Silja igjen, hun er absolutt verdt en tur på Logen.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Filmen «Kongens tale». En film som jeg absolutt kan se igjen, og som jeg nok kommer til å skaffe meg på dvd når den kommer ut. Den fikk også mange, vel fortjente Oscarpriser, blant annet for beste hovedrolle.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Den absolutt beste kulturopplevelsen må være danseoppsetningen «A dance tribute to the art of football» med Jo Strømgren kompani. Forestillingen tar for seg fotballen som fenomen, inkludert fysiske rutiner, vold, galskap, estetikk og humor. I lys av debatten om homofili i eliteserien var den veldig interessant. Den tar for seg litt av den machokulturen som man finner i fotballen, og jeg vil absolutt si at dette er en politisk danseforestilling. Dersom du bor på Østlandet, kan du merke av 14. mai i kalenderen, for da blir den satt opp på Lørenskog kulturhus. Dette er rett og slett en vakker og meget vellaget forestilling som alle burde se.