Kulturtipset

Publisert

Henrik Gulbrandsen anbefaler kulturnatt i Oslo. – På fredag vil jeg anbefale alle oslofolk å ta seg en tur ut i natten, for da arrangeres Oslo Kulturnatt med et utrolig spennende, variert og ikke minst gratis program. Mer enn tre hundre arrangementer på over 120 arenaer. Her kan man få med seg mye fra kulturlivet og fra kunstnere i alle sjangre. Henrik Gulbrandsen er utdannet ved filmlinja på Westerdals School Of Communication. Han har skrevet, redigert og regissert flere kortfilmer og arbeidet innen dokumentar, reklame og TV. Han har vært leder i Skeiv Ungdom Oslo og jobber for tiden i produksjonsselskapet Monster Entertainment. Han har regissert kortfilmen «Julekveld» som vises under Skeive Filmer i år. – Fredag er også startskuddet for Skeive Filmer, som varer til onsdag neste uke. Årets program inneholder mange prisvinnende filmer i alle kategorier, fra lettbente komedier til sterke dramafilmer, dokumentarfilmer og et kortfilmprogram. Dessuten slipper Tori Amos ut sitt nye album «Night of Hunters» i begynnelsen av neste uke, og det virker veldig, veldig lovende. Kompromissløst og krevende, men vakkert og stemningsfullt. Med nattlig kulturoverdose, filmfestival og ny, etterlengtet musikk blir dette litt av en uke!

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– I sommer har kulturopplevelsene bestått mye av boklesning, siden det er noe jeg sjelden får like mye tid til resten av året. Etter å ha sett første sesong av HBOs fantasktiske tv-serie «Game of Thrones» har jeg lest meg igjennom samtlige bøker i serien som tv-serien er basert på. Begge deler er noe jeg vil anbefale sterkt.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Det var i sommer, da jeg så musikalen «Mamma Mia» under åpen himmel på en liten utekino på øya Antiparos i Hellas. Under rulleteksten sang og danset hele salen. Først blant stolene, deretter opp på scenen, videre inn til byen og langt ut i de små timer.