Kulturtipset

Publisert

–  Jeg oppfordrer alle til å få med seg «De Foreldreløse» som er regissert av Terje Strømdahl, sier Tor Ivar Hagen, som også har gitt billetter til «Kondolerer» med Else Kåss Furuseth i julegave. Forestillingen går på Torshovteateret. Stykket handler om et romantisk måltid mellom Helene og Daniel. Måltidet får en brå slutt. Helenes bror Leon dukker nemlig opp med blod på hender og klær. Han sier at han prøvde å hjelpe en knivstukket mann, men etter hvert forandrer hans forklaring seg, og spørsmålet handler om hva han egentlig har gjort.   Tor Ivar Hagen er selv aktuell på scenen i «Rockeulven». Forestillingen er bygget på tv-klassikeren «Mama/Rock'n Roll Wolf» fra 70-tallet og er historien om rockeulven, geitemamma og killingene. «Rockeulven» har fått høye terningkast av anmelderne og går for fulle hus på Nationaltheatret med Tor Ivar Hagen i rollen som skrullete homoesel. Når Hagen ikke står på scenen, prøver han å få med seg andres teaterforestillinger. – De tre skuespillerne Thorbjørn Harr, Mariann Hole og Jan Gunnar Røise i «De Foreldreløse» spiller så bra sammen. Jeg så dette stykket i slutten av november, og jeg satt gapende på tuppen av setet. Denne forestillingen har en hysterisk morsom dialog, men den er også helt ubegripelig trist.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var på julebordet på Nationaltheatret sist lørdag. Da leste Espen Skjønberg «Piken med svovelstikkene» av H.C. Andersen. Jeg satt i krampegråt. Huff av meg. Livet er et mirakel. Kort og skjørt.

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Altså, det blir mye teater på meg. Jeg går stort sett i teateret hver gang jeg har fri. Else Kåss Furuseth i oppsetningen «Kondolerer» er nok høstens store opplevelse. Det var litt sånn som Barbra Streisand synger i «Don' Rain On My Parade». Masse livskraft og en hyllest til livet som det var så deilig å få være vitne til. På grunn av stor pågang skal «Kondolerer» settes opp med ekstraforestillinger i januar på Amfiscenen. Jeg har gitt to billetter til bestemor.