Kulturtipset

Publisert

Lene Wikander anbefaler orgasme på film. – Jeg anbefaler filmen «Hysteria» med Maggie Gyllenhaal og Hugh Dancy som har premiere 25. desember. Dette er en romantisk komedie basert på en sann historie. Filmen handler om legen Dr. Joseph Mortimer Granvilles oppfinnelse av vibratoren som kur mot kvinnelig hysteri i Victoria-tiden. Kollega og filmanmelder i Tara, Ellen Christensen, sier den er hysterisk morsom og dessuten så er det jo altfor lite kvinnelige orgasmer på film. Lene Wikander er journalist, forfatter, og blogger for kvinnemagasinet Tara på tarapi.no. Hun er nominert som årets blogger for «tarapi.no/-Når lykkepillen ikke duger» til kåringen på Gaygalla i januar. – Jeg gleder meg selvfølgelig til den fabelaktige Gaygalla, og selv om jeg egentlig hater alt som smaker av allsang, musikaler og kor, så anbefaler jeg alle å få med seg Homofonien på nyåret. Akkurat koret Homofonien syns jeg er deilig upretensiøst, og jeg gleder meg til nyttårskonserten på Aksept 2. januar.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Tara-kollega og P4s sjefsmegge Astrid Gunnestad ga i november ut sine epistler i boken «Mild og vill» på Aschehoug forlag. Dette er tekster blottet for selvhøytidelighet. Gunnestad vekker til live minner om barndom og yngre voksenår, samtidig som hun kommenterer vår samtid. Jeg tok boken med til familien på Sørlandet. Tok tak i katta for tvangskos og benka meg foran peisen til en ellevill høytidsstund. Dette er kloke innsikter og beske sannheter fra en av Norges mest frittalende kommentatorer. Anbefales virkelig!

– Hva har vært den beste kulturopplevelsen i det siste?

– Seks transvestitter, én transseksuell, en kvinne i førtiårene og en ung, mannlig danser som danset sine liv og lengsler i forestillingen «Gardenia» på Dansens hus i oktober. Dette var et av årets kulturhøydepunkter for meg. Noen ganger komisk, andre ganger overveldende. Noen ganger bitter, andre ganger løssluppen. Fabelaktig!