London Pubs nye karaokestjerne

Ole Sæter Hoksnes vant finalen i Jakten på en karaokestjerne på London Pub mandag 8. oktober.

Publisert

Ole Sæter Hoksnes sjarmerte juryen og publikum på finalen i Jakten på en karaokestjerne på London Pub mandag 8. oktober.

Karaoke [kar-ee-oh-kee] er en japansk tradisjon som oppsto på midten av 80-tallet. Selve ordet kommer fra japansk, kara som betyr tomt/tomrom og oke som betyr orkester – altså et tomt orkester. Dette er en tradisjon også på London Pub.

Det har tatt fem uker og fem delfinaler for å komme fram til tolv bidrag til den store finalen i årets Jakten på en karaokestjerne på London Pub i Oslo. Den årlige konkurransen tiltrekker seg både kyndige og mer uvørne deltakere – som alle har stjerner i blikket og et håp om å gå av med seieren.

Av de tolv finalistene var det elleve som møtte opp. En måtte melde frafall på grunn av sykdom.

Høyt nivå

London Pub på C. J. Hambros plass har vært skeives samlingssted siden 1979. I år kan puben se tilbake på 39 år i skeiv tjeneste og hvert år flokker nye skeive til C. J. Hambros plass på jakt etter et fellesskap. Mange samler seg rundt temakveldene London Pub byr på, fra skeiv quiz til bingo og ikke minst de faste karaokekveldene hver tirsdag.

Knut Anders Sørum. Foto: Reidar Engesbak.
Knut Anders Sørum. Foto: Reidar Engesbak.

I juryen på finalekvelden fant vi juryformann Jon Reidar Øyan, politiker og leder i Arbeiderpartiets homonettverk, i tillegg til skuespiller Morten Rudå, dragartist Dean Erik Andersen, artist Knut Anders Sørum, skuespillerne Andreas Kvisgaard og Tor Ivar Hagen, artist og tidligere medlem i gruppa Charmed, kjent fra blant annet Grad Prix, Hanne Kristine Haugsand, Oslo Fagottkors Svein Åge Slettevik og danser Bjørn Wettre Holthe, kjent fra tv-programmet Skal vi danse.

Juryformann Jon Reidar Øyan og jurymedlem Morten Rudå. Foto: Reidar Engesbak.
Juryformann Jon Reidar Øyan og jurymedlem Morten Rudå. Foto: Reidar Engesbak.

Tverrpolitisk karaoke

Juryformann Jon Reidar Øyan forteller at juryene i de fem delfinalene har vært tverrpolitiske.

– Jeg har vært opptatt av at juryene skal være et tverrsnitt av folket som vanker på London Pub. I tillegg skal de være tverrpolitisk, så da gar vi hatt med politikere som Heidi Nordby Lunde fra Høyre og Anniken Huitfeldt fra Arbeiderpartiet.

Primus motor Håkon Karlsen intervjuer kveldens jury. Foto: Reidar Engesbak.
Primus motor Håkon Karlsen intervjuer kveldens jury. Foto: Reidar Engesbak.

Men hva slags forhold har juryformannen selv til karaoke?

Benny
Benny

– Jeg elsker karaoke og jeg synger karaoke – til tross for at jeg er helt rævva. Jeg er født helt uten tone, melodi og takt. Men jeg lar jo ikke det stoppe meg.

Ole. Foto: Reidar Engesbak.
Ole. Foto: Reidar Engesbak.

– Hva ser du etter hos kveldens finalister?

Kristoffer. Foto: Reidar Engesbak.
Kristoffer. Foto: Reidar Engesbak.

– Det viktigste er at det ikke er vondt å høre på når de synger. Jeg setter også pris på om de overrasker juryen og at vi finner en x-faktor i opptredenen.

Anne Berit. Foto: Reidar Engesbak.
Anne Berit. Foto: Reidar Engesbak.

Styrer med stødig hånd

Mette. Foto: Reidar Engesbak.
Mette. Foto: Reidar Engesbak.

Finalen holdes i trygge tømmer av ildsjel og primus motor Håkon Karlsen, som med sine bitende vitser og spydigheter holder finalister, publikum og jury i ørene. Alle finalistene fremført en sang hver før juryen gikk på bakrommet for å gi poeng og sammen finne fem semifinalister.

Juryen diskuterer. Foto: Reidar Engesbak.
Juryen diskuterer. Foto: Reidar Engesbak.
Juryen er skjønt enig i at karaoke er gøy. Foto: Reidar Engesbak.
Juryen er skjønt enig i at karaoke er gøy. Foto: Reidar Engesbak.

Etter en pause var juryen tilbake og kunne annonsere de fem semifinalistene:

• Benny, som fremførte «Let it go»

• Ole, som fremførte «Fairytale»

• Kristoffer, som fremførte «Run»

• Anne Berit, som fremførte «OL-floka»

• Mette, som fremførte «Hurt»

Skjebnens time

På bakrommet diskuterer juryen engasjert og sammenligner poeng. Det er opp til juryformann Øyan å summere. Vel tilbake foran scenen er det klart for annonsering av årets karaokestjerne. Men først skal 3. og 2. plass deles ut.

3. plass går til Anne Berit og 2. plass til Mette. Hvilket betyr at 1. plassen går til Ole – noe som mottas med stor jubel på London Pub denne kvelden.

Trives på London Pub

Blikk møtte vinneren etter prisutdelingen, og han kunne fortelle at dette var hans fjerde gang som deltager i Jakten på en karaokestjerne.

– Jeg har kommet til finalen hver gang, men aldri vunnet. I dag vant jeg, sier Ole Sæter Hoksnes.

Han har sunget karaoke i mange år.

– Jeg husker ikke hvor mange år, men det er lenge. Jeg har også jobbet som karaokevert.

– Synger du elles også?

– Nei jeg gjør ikke det. Det handler mest om tidsklemma, sier han og ler.

Karaokevinneren er ofte på London Pub og trives godt.

– Jeg synes London Pub ofte har et ufortjent dårlig rykte. Jeg kommer fra Aukra i Møre og Romsdal og har nå bodd i Oslo i åtte år. Jeg ble veldig godt mottatt på London Pub når jeg begynte å gå hit. Hvis jeg går på byen, så går jeg på London Pub, sier han.

– På London Pub kan jeg være meg selv, avslutter Ole Sæter Hoksnes, som denne kvelden også får være den nye karaokestjernen.