Lykkelig sjef

Publisert

– Jeg har nå lagt ut melding til alle de frivillige som var med på å gjøre dette mulig. Jeg er så stolt av dem og av festivalen at jeg holder på å sprekke, sier styreleder i Skeive dager/Oslo Pride AS, Helle Christin Nyhuus.

–  Hva var ditt høydepunkt?

– Høydepunktet er at vi i år fikk til å gjennomføre Skeive dager med et tema, «ungdom», som omgivelsene har ivaretatt på en god måte. For meg var det veldig flott å gå lengst framme i homoparaden, og å gå sammen med alle de politiske ungdomsorganisasjonene som var representert i paraden i år. Det var stort. I mange år har samlingsstedet Pride park ligget på Rådhusplassen. Men i år valgte Oslo kommune å avslå søknaden fra Skeive dager-arrangør Oslo Pride AS og i stedet leie ut Rådhusplassen til VG-lista fredag 29. juni. Oslo kommune tilbød så Spikersuppa som erstatningsområde. Politiet anslo at ca 12 000 mennesker gikk i paraden fra Grønland til festivalparken i Spikersuppa lørdag. Noe som er mer enn dobbelt så mange som i fjor.

– Blir det Pride park på Rådhusplassen igjen neste år?

– Vi arrangerte Pride park i år for første gang i Spikersuppa, og vi har trivdes godt med å være der, men hva som vil skje i 2013, må jeg komme tilbake til senere. Før vi kan si noe om neste års Skeive dager, må årets festival evalueres, sier Nyhuus.