Mangfold og feelings på CYAN

Sjekk utstillingen «Not Your Average Bby Girl» i Oslo i helgen.

Publisert

Gruppeutstillingen «Not Your Average Bby Girl», som åpner i CYAN studio i Oslo fredag 26. januar er et samarbeid mellom FEELINGS og CYAN studio.

FEELINGS er en ny multi-plattform og et kreativt nettverk som har som mål å fremme queer-, femme- og kvinnelige kunstnere.

– Vi ønsker å skape rom for samarbeid og et sted der kunstnere kan få presentere sitt arbeid til et bredere publikum. Nøkkelordet er mangfold, sier Hilde Ton, grunnleggeren av FEELINGS.

Hilde Ton har bodd i London og flyttet til Oslo sist sommer. Erfaringene fra London gjorde at hun begynte å lete etter samarbeidspartnere her hjemme. Samarbeidspartnere med samme visjon.

– Jeg har ingen kunstutdannelse, men har studert politikk – og spesielt politisk kunst og kultur, sier Ton til Blikk Nett og forteller at hun gjorde seg noen erfaringer da hun bodde i London.

– Det skjer utrolig mye kult på kunstfeltet i London, men det er ikke plass til alle, spesielt ikke kvinner og queers. Det er veldig ofte er en dominans av menn og tech og det blir veldig maskulint og ensformig, forklarer hun.

Så da hun flyttet til Oslo sist sommer hadde hun en plan om å skape rom for andre uttrykk.

– I Oslo synes jeg det er større fokus på å synliggjøre flere kvinner, queers og ikke-binære. Og det er veldig bra, sier hun og forteller at FEELINGS skal være en plattform som skaper rom for alle som er bra.

– Så lenge du ikke er en heterofil mann. Alt er greit så lenge du ikke er en hvit heterofil mann, sier hun og legger til at det handler om strukturer og normer – og ikke minst hvem strukturene og normene står i veien for.

– Det er jo kvinner og queers.

Det er ikke tilfeldig at utstillingen vises hos CYAN studio.

– Hilde og jeg begynte å snakke om denne utstillingen sist høst. Jeg hadde takket ja til å være kurator for CYAN studio i 2018 og jeg skjønte fort at Hilde og jeg hadde mange av de samme visjonene og intensjonene med hensyn til å fremme kunst laget av de gruppene i samfunnet som sjelden synes. Det var de vi ønsket å gi en plattform, sier Moa Engelbrektsson, kurator for CYAN studio.

Sammen har FEELINGS og CYAN studio satt sammen en utstilling med norske og internasjonale artister og kunstnere, som Julie Aida, Lauren Doherty, Sara Tonning, Moule, Lilian Nejatpour og Marthe Thu.

– På vernissasjen blir det sjampanje og dj, samt mange spennende mennesker. Det er allerede alt for mange påmeldte til åpningen, sier Moa Engelbrektsson og legger til,

– Vi har åpent lørdag og søndag også. Så det er mulig å få med seg utstillingen i løpet av helgen.

Det blir også salg av FEELINGS fanzine på utstillingen.

– Vi har fått vårt første nummer fra trykkeriet nå. FEELINGS #1 er en presentasjon av utstillingen og av kunstnerne som stiller ut på «Not Your Average Bby Girl», sier Hilde Ton.

Se også: FEELINGS på Facebooknettsiden FEELINGSCYAN studio

Vernissage «Not Your Average Bby Girl» fredag 26. januar kl. 19, CYAN, Jens Bjelkes Gate 13a, Oslo. Ustillingen er åpen lørdag 27. og søndag 28. januar kl. 12-17.

Mer info: «Not Your Average Bby Girl» på Facebook