Minifestival med Skeive filmer

Publisert

Mens vi venter på høstens Skeive filmer-festival i september, kan alle filmhungrige nyte et knippe godbiter under «Skeiv Weekend» på Cinemateket 17.–19. juni, som en innledning til årets Skeive dager.

Fredag 17. juni

Skeiv Weekend på Cinemateket

Kl 18.30: Rom i Roma

Alba og Natasha møtes en kveld i en bar i Roma, og etter noen drinker inviterer Alba Natasha med seg opp på rommet. Natasha sier at hun aldri har hatt et forhold til en annen kvinne, men Alba lykkes i å forføre henne. Utover natten forteller de hverandre litt om hvem de er. Men hvor sanne er disse historiene? Og kan et tilfeldig møte utvikle seg til noe stort og enestående?Rom i Roma (Habitación en Roma). Regi: Julio Medem (Spania 2010, 1 t 48 min). Katalansk, engelsk og spansk tale, norsk tekst.

Kl 19: We Are The Mods

Fotografering er Sadies liv og hun ser livet gjennom linsen på sitt kamera, men alt endres når hun møter mod-nykommeren Nico. Sadie blir umiddelbart dratt mot Nico, som er født med Milroys syndrom som fører til en abnorm hevelse i foten. Nico skjuler ikke handikappet sitt, men omfavner det og elsker rampelyset. Sammen utforsker de 1960-tallets modskultur, med alt det innebærer av musikk, mote, dop og vintage scootere, i dagens Los Angeles.We Are The Mods. Regi: E. E. Cassidy (USA 2009, 1 t 25 min).Engelsk tale, utekstet.

Kl 20.30: Querelle

Rainer Werner Fassbinder døde bare 36 år gammel i 1982. «Querelle» ble hans siste film og handler om homoseksuell underkastelse og ydmykelse. Basert på Jean Genets roman «Querelle de Brest» gjenskaper Fassbinder romanens sjømann som en slags kjønnslig kristusskikkelse. Brad Davis spiller matrosen Querelle, som sodomiseres i et bordell i Brest og finner ut at hans nyoppdagede homoseksualitet bringer ham så langt inn i en verden av forbudt begjær, at mord til slutt fremstår som den eneste form for katharsis. Vises sammen med Jean Genets kortfilm «Un chant d'amour».Querelle. Regi: Rainer Werner Fassbinder (Vest-Tyskland 1982, 1 t 46 min). Tysk tale, norsk tekst.

Kl 21: Give Me Your Hand

Tvillingbrødrene Quentin og Antoine rømmer fra farens bakeri for å dra i begravelsen til sin mor, som de aldri har kjent. De bestemmer seg for å haike til Spania, men underveis kommer skjulte følelser til overflaten. Antoine misliker at broren knytter nye vennskapsbånd underveis, og Quentin blir frustrert over den økende sjalusien og brorens trang til å dominere. En sterk film om søskenkjærlighet og uavhengighet, inspirert av 1970-tallets road movies.Give Me Your Hand (Donne-moi la main). Regi: Pascal-Alex Vincent (Frankrike 2008, 1 t 15 min). Fransk tale, engelsk tekst. Skeiv Weekend17.–19. juni, Cinemateket, Filmens hus, Dronningens gate 16.Billetter: Kan forhåndkjøpes i billettluka på Filmens hus.Åpningstider: Man 10–17, tir–fre 10–21, lør 12–17 og søn 13–21.Ingen reservasjon via telefon eller e-post.