Mote Grand Prix i Bærum

Publisert

Mote og Grand Prix går hånd i hånd hevder Adam Schjølberg som inviterer til stor motefest i Nansenparken på Fornebu onsdag 26. mai. Bærum kommune har i forbindelse med Grand Prix engasjert Adam Schjølberg og Tore Petterson for å lage MGP Fashion-fest.– Det blir et spennende arrangement som vi kaller Den Ultimate Vertinnekjolen, sier Adam Schjølberg som sammen med parhest Tore Petterson har invitert en rekke designere og designspirer til å delta. – Vi har engasjert et stort antall homser og lesber, noe som er helt naturlig siden det finnes så mange av dem i vårt nettverk som er flinke. Fashion-festen og jakten på vertinnekjolen går av stabelen onsdag 26. mai kl 19 i Nansenparken på Fornebu i anledning Bærum kommunes folkefest under Melodi Grand Prix. Og nettopp Grand Prix-konkurransens motehistorie går som en rød tråd gjennom showet.

– Hva er det med homoer og Grand Prix?

– For min del er Grand Prix en blanding av musikk og motehistorie. Det er jo alltid mye snakk om hva folk skal ha på seg, og da spesielt programlederne. Feil antrekk kan føre til skandale, sier Schjølberg og ler. – I løpet av årene har jo artistene også fått flere og flere klesskift. Det er liksom ingen grenser og man kan nesten ta det så langt ut man bare vil. Grand Prix har en egen motehistorie som det har vært moro å følge med på. I forbindelse med showet har både proffe designere og unge talenter fått en utfordring om å presentere det de mener er det ultimate vertinneantrekket.– Unge motestudenter fra Rud, Holtekilen og Nesbru skal konkurrere og alle har laget hver sin versjon av den ultimate vertinnekjolen. Vinneren vil få et lite starthopp i bransjen, sier Schjølberg og forteller at det er en myndig jury som tar den endelige avgjørelsen. – Elevene må begrunne designet sitt og fortelle om inspirasjonen. De må også vite noe om kjolehistorien i tidligere Grand Prix-finaler. I juryen sitter Cårejånni Enderud fra Garlic Girls, designer Fam Irvoll, stylist Kjell Nordstrøm og Annikken Vear fra Oslo Fashion Week. Konferansierene Adam og Tore har fått god hjelp fra den lesbiske koreografen Martine Hammervold Austinat og lesbeklubben SO sin egen husdj, Fride Moksnes, som skal sørge for moteriktig musikk. Rytmer med stil blir det også når Jens Pikenes og Penthous Playboys spiller opp til dans.– Ellinor Flor kommer også, og skal vise en kolleksjon av sine hatter. Og før elevvisningen skal fem store norske designere også vise sin tolkning av den ultimate vertinnekjolen. Det blir flotte antrekk av Fam Irvoll, Martine Richter, Ist Design, Ida Østbye Nielsen og Thea Dyring

– Hva er ditt ultimate Grand Prix-minne?

– Det er et vanskelig spørsmål. Men mens jeg har jobbet med dette prosjektet har jeg hatt Åse Kleveland i bakhodet. Hun var jo helt fantastisk som Grand Prix-vertinne under finalen i Bergen i 1986. Det var jo også stas når Rybak vant i fjor, men det et av de største må være da Great Garlic Girls og Kjetil Stokkan deltok i den internasjonale finalen med «Romeo».

– Og hva er ditt verste Grand Prix-minne?

– Da må jeg si Mira Craig i den norske delfinalen i år. Hun hadde på seg noe som så ut som et laken, holdt sammen med fire klyper. Det var årets skuffelse. Grand Prix representerer både noe av det verste, men også beste, av stil opp gjennom tiden, spesielt innen kostymedesign. Grand Prix Fashion-fest, onsdag 26. mai, kl 18, Nansenparken, Fornebu.

Mer info:

Folkefest i Nansenparken