Muslimene kommer

Det skeive pønkbandet The Muslims fra USA spiller på sommerens Kanalrock i Horten i august.

Publisert

Det skeive pønkbandet The Muslims fra USA spiller på sommerens Kanalrock i Horten i august.

The Muslims dukket opp på den amerikanske musikkscenen etter innvielsen av Donald Trump som president i USA og har siden da spredd sin protestpunk til en voksende fanskare, til tross for at YouTube fant det for godt å sensurere dem.

The Muslims er i sommer på sitt første Europa-besøk, og det til Kanalrock i Horten. Med røtter i både klassisk punk og afropunk blander The Muslims elementer fra North Carolina hardcore, rock-rap fusion, politisk satire og egne opplevelser som minoriteter inn i en kraftig og åndelig befrielse.

– Kanalrock er stolte av å først og fremst hente et fett nytt band til festivalen. At de samtidig har en tydelig feministisk, antirasistisk og anti-homofob agenda står vi selvsagt hundre prosent bak, all den tid dette fortsatt er viktige kamper å holde tak i, sier Alexander Svanberg i Kanalrock.

– Vi har kommet langt i Norge, men vi skal ikke reise langt før homofiles rettigheter er langt unna der de bør være. Med framveksten av det ekstreme høyre, hatgrupper og krefter som ønsker å splitte befolkningen i «oss» mot «dem», kan The Muslims være noe av det viktigste vi har hatt på scenen på flere år, sier Svanberg.

The Muslims består av vokalist og gitarist Laylatul Qadr, trommeslager Farah Bahbah og Abu Shea på bass. 1. april slapp bandet albumet «Mayo Supreme» til strålende kritikker.

Årets Kanalrock holdes på Bueskytterbanen i Horten, 2.-3. august. Foruten The Muslims, har festivalen The Dogs, Ampmandens Døtre, Kaare og Partiet, AVAST, Decibøllene og Next Life på plakaten. Flere artister annonseres etterhvert. Info: kanalrock.no

Hør The Muslims her: themuslims.bandcamp.com

Info: The Muslims på Facebook

Powered by Labrador CMS