Myrna Vep med Simon og Stig

Publisert

En forestilling, åtte roller, 40 kostymeskift og to menn. Stig-Werner Moe og Simon Andersen spiller alle roller og fyker ut og inn av scenen i et kostymeskifttempo som tar pusten fra de fleste, og i dag er det førpremiere. – «Myrna Vep» er både morsom og skrullete, samtidig som den skremmer livet av deg. Denne forestillingen kler oss, for den har revysjangeren i seg, men den er også en komedie og et drama, og vi må ta det helt ut. Vi liker det burleske og det som har mange lag, sier Stig-Werner Moe. Handlingen foregår på godset Mandacrest langt ute på de forblåste, engelske heder. Tåken ligger som et tykt teppe over landskapet. Her lever Lord Edgar Hillcrest sammen med sin trofaste husholderske Jane og den pukkelryggede gårdsgutten Nicodemus. Han er dessuten lykkelig nygift med unge Lady Enid som har erstattet hans forrige hustru, Lady Myrna – som forsvant på mystisk og uforklarlig vis ... Stykket bygger på Alfred Hichkocks film «Rebecca» fra 1940. Det er skrevet av Charles Ludlam og ble første gang satt opp på Ludlam’s Ridiculous Theatrical Company off-off-Broadway i New York i 1984, en teaterscene for homser. – Handlingen er ren galskap. Vi merket i fjor høst etter tilstrømningen til showet «Det blåser på tuppene», at publikum likte noe som var annerledes enn en vanlig sommerrevy. I «Myrna Vep» får publikum være med på et spøkelsestog og en mørkesekvens hvor du blir så skremt at du helst ikke bør ha dårlig hjerte, sier Simon Andersen. Idet fullmånen lyser opp godset og et uhyggelig ulvehyl høres i det fjerne, hjemsøker en grusom tragedie fra fortida de nygifte på godset ... Forstillingen er for alle, men har ti års aldersgrense. Per Olav A. Austdahl er ansvarlig for design og scenografi, og Bjørn Sæter har regien på galskapen. 24 år er gått siden første Myrna-oppsetning i Oslo, den gang med Morten Borgersen og Aril Martinsen, mens Anders Hatlo og Johannes Joner hadde suksess med stykket på Oslo Nye for femten år siden. – Jeg hadde ikke sagt ja hvis det ikke hadde vært Stig-Werner Moe og Simon Andersen. For de må tåle hverandre, ha det moro sammen, utfordre hverandre og passe sammen som hånd i hanske. Og det klarer disse to, sier regissør Sæter. – Vi går inn i dette med ærefrykt. Oppsetningen har vært en suksess tidligere, og det er første gang vi lager en så stor produksjon, sier Stig-Werner Moe.

Førpremiere

Fredag 10. juni kan publikum betale det de selv ønsker på førpremieren på «Mysteriet Myrna Vep» på Galeiscenen. Pengene går til Buktasenteret i Stavern. Simon Andersen og Stig-Werner Moe trenger nemlig full sal for å prøvekjøre lys og lyd på Galeiscenen før forestillingen som skal spilles rundt 40 ganger fra sankthansaften.

Mer info:

galeiscenen.no «Mysteriet Myrna Vep», Galeiscenen, Galeiskur 14, Fredriksvern Verft, Stavern. Premiere 23. juni, spilles ons-lør fram til 30. juli. Oslo-premiere 20. oktober på Oslo Nye Centralteatret.