Nakhane. Foto: Oslo World.
Nakhane. Foto: Oslo World.

Nakhane og Anohni

Se og hør Nakhanes samarbeid med Anohni i låta «New Brighton».

Publisert

Den sørafrikanske popartisten og skuespilleren Nakhane besøkte Oslo og festivalen Oslo World i oktober. Nå er han aktuell med låta «New Brighton» sammen med Anohni.

Sammen med en rekke artister opptrådte Nakhane på Mzansi Pride i Kulturkirken Jakob. Mzansi Pride var et samarbeid mellom Oslo World, Skeiv Verden, Oslo Pride og Jozi Nights.

For mange er Nakhane kjent fra rollen han spilte i filmen «The Wound», som handler om en ung homofil mann som tilhører xhosafolket, Sør-Afrikas nest største folkegruppe, som Nakhane selv kommer fra. «The Wound» ble vist på Oslo/Fusion International Film Festival i 2017.

Nakhane slapp albumet «You Will Not Die» i 2018. Albumet befestet Nakhanes posisjon som en karismatisk og fullblods popartist. Nakhane kan skilte med selveste Madonna som en av sine fans. I desember i fjor var Madonna i Lisboa sammen med Nakhane og rapperen Mykki Blanco og postet dette bildet på sin offisielle Instagram-profil:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Was such a treat introducing my 2 favorite artists tonight in Lisbon! @_mykki_ ? @nakhaneofficial ?? #fearless #unique #inspiring

Et innlegg delt av Madonna (@madonna)

Like før nyttår slapp Nakhane en ny låt, hvor han har fått med seg Anohni, tidligere kjent som Antony Hegarty i bandet Antony and the Johnsons. Låta «New Brighton» handler om Nakhanses egen ferd ut av skapet.

Både låtas tekst og musikkvideo er inspirert av hans egen komme ut-historie i en alder av 19 år. Han kom ut til foreldrene sine og kirken han tilhørte. Da hadde han brukt seks år på å snakke varmt om konverteringsterapi, men fant så styrken som måtte til for å akseptere sin egen seksuelle orientering.

Se og hør «New Brighton» her:

Powered by Labrador CMS