Nakne menn snakker

Danseforestillingen «Dark Field Analysis» settes opp helga 16.–18. februar på Dansens Hus i Oslo.

Publisert

Danseforestillingen «Dark Field Analysis» settes opp helga 16.–18. februar på Dansens Hus i Oslo.

Sist gang Jefta van Dinther ble presentert ved Dansens Hus, var med forestillingen «Protagonist» for Cullbergballetten. Nå er han tilbake i mindre format på Studioscenen med danserne Roger Sala Reyner og Juan Pablo Cámara.

I pressemeldingen om stykket skriver Dansens Hus dette: «‘Dark Field Analysis’ fremmaner en opphøyet følelse av å være i live gjennom å stille det menneskelige i forhold til andre livsformer. Det organiske smelter sammen med det syntetiske, det humane med det dyriske og det materielle med det eteriske. En fengslende konversasjon utfolder seg mellom to nakne menn på et teppe, der blod er den røde tråden. ‘Dark Field Analysis’ er en retning i alternativ medisin som diagnostiserer systematiske kroppslige tilstander gjennom blodet. Men konversasjonen mellom de to mennene inneholder mer enn medisinske fakta. Her fungerer blod som en metafor for å snu blikket innover. En synsvinkel som ikke bare retter blikket mot våre fysiske kropper, men også inn i og bortenfor oss selv.»

Svensknederlandske Jefta van Dinther er både koreograf og danser, og arbeidene hans karakteriseres av en streng fysisk tilnærming til stoffet og preges alltid av scenisk utforskning av bevegelse i seg selv.

Ifølge Dansens Hus er «kroppen i bevegelse et kjernepunkt i hans arbeid, som henger sammen med og interagerer med lys, lyd og ulike materialer som skaper omgivelser for persepsjon og følelser. Hans arbeider dreier seg rundt opplevelser av illusjon, det synlige og det usynlige, synteser, mørke, arbeid, affekt, stemme og forestillelse».

Dark Field Analysis, Dansens Hus, Studioscenen, 16.–18. februar, Vulkan 1, Oslo

Mer info: dansenshus.no