Norge rundt på skeiva

– Mens nordmenn flest er kjent for å være født med ski på beina, ble jeg født skeiv med en gitar i hendene, sier Lizz.

Publisert

Med fersk platekontrakt i lomma slipper Lizz (29) debutalbumet sitt i juni. Denne uka spiller hun på Bjørungs i Oslo.

Neste drøm for jenta fra Kvamsøya er å slå igjennom internasjonalt med sin egen musikk.

– Mens nordmenn flest er kjent for å være født med ski på beina, ble jeg født skeiv med en gitar i hendene, sier Lizz, som er den nye stjerna på den norske skeive artisthimmelen. Nå er hun og gitaren på norgesturné, og helga 5.–7. april kan du høre henne i Oslo, 21. april i Larsnes og 28. april i Brattvåg.

Se for deg den flørtende råskapen til Melissa Etheridge, kombinert med glimtet i øyet og lekenheten til k.d. lang. Da har du Lizz. Med en stemmeprakt av de helt sjeldne, og et drivende dyktig gitarspill, har hun publikum i sin hule hånd fra første gitarriff. Hun har tatt på seg store sko og fyller dem godt når hun nå går i sporene til de store lesbeikonene.

Lizz, eller Lisabeth Brekke Sylthe som hun egentlig heter, trådte barneåra ytterst ute i havgapet på Kvamsøya noen få sjømil nord for Stadt. Om hun i det hele tatt har vært inne i noe «skap», så kom hun tidlig ut av det. Resten av denne historien og mange andre kan du lese om i intervjuet med artisten i neste nummer av Blikk. Singelen «Light up my day» fra den kommende plata ligger ute på Spotify nå.

Konserter med Lizz: Bjørungs, 5.–7. april, Oslo. 21. april, Naboen, Larsnes. 28. april, BBs, Brattvåg.

Mer info: Lizz på Facebook