Ny skeiv barnebok

Prinsen og bondegutten er kjærester i «Promised Land».

Publisert

«Promised Land» er en ny skeiv barnebok fra New Zealand.

«Promised Land» av forfatterne Adam Reynolds og Chaz Harris er et resultat av en crowdfunding-kampanje, hvor personer gir penger til et prosjekt de vil støtte. Ideen om den skeive barneboka fenget og forfatterne oppnådde målet sitt.

Nå er «Promised Land» ferdig og lagt ut for salg. Eventyret, som er illustrert av Christine Luiten og Bo Moore, forteller historien om et kongeriket der alle har like rettigheter – og hvor landets prins er bestevenn med en bondegutt. Vennskapet deres utvikler seg med tiden til et kjærlighetsforhold. Men det finnes skjær i sjøen.

Når dronningen gifter seg på nytt, er det med en slu og ond mann som vil regjere over kongeriket på egenhånd. Han vil regjere over den forheksede skogen og de hellige landområdene som bondeguttens familie forvalter. Konflikten er ment å lære barn viktigheten av like rettigheter, samhold og til slutt: kjærlighet.

I en pressemelding sier Adam Reynolds at han ønsket å lage den barneboka han selv savnet som liten.

«En bok hvor karakterenes seksuelle orientering ikke hadde hovedrollen, og hvor seksuell orientering ikke var grunnlaget for konflikt,» sier Reynolds.

Medforfatter Chaz Harris mener det er viktig for barn å se lhbtq-karkterer i litteratur og media.

«Hvis ikke du ser deg selv i eventyr og historier, ser du kanskje ikke deg selv som en del av verden. Jeg vokste opp uten historier som fortalte at «lykkelig i alle sine dager» også kunne gjelde meg. Det gjør at mange unge får en traumatisk og ensom erkjennelse av egen seksualitet.»

Mer info: Promised Land og Promised Land på Facebook